Ballast Nedam bouwt Cooltoren in Rotterdam

Ballast Nedam bouwt Cooltoren in Rotterdam

Een in het oog springende witte woontoren van 150 meter. Hiermee momenteel het hoogste appartementengebouw in het centrum van Rotterdam.De bouw van de Cooltoren is door UVastgoed gegund aan Ballast Nedam.

Op de bouwlocatie verrijst tussen 2018 en 2021 de Cooltoren

Uitdaging

Midden in het centrum van Rotterdam, tussen de Witte de With, de Schiedamsedijk en het Vasteland bouwt komt de vijftig verdiepingen tellende woontoren van 37.000 m2. Zowel de hoogte van het gebouw als de binnenstedelijke locatie vormen een uitdaging.

Op de beperkte bouwlocatie verrijst tussen begin 2018 en 2021 de Cooltoren. Binnen 150 meter hoge woontoren is ruimte voor 270 appartementen. Uiteenlopend van 60 tot 400 m2 met een prachtig uitzicht over Rotterdam. Met de bouw van de Cooltoren is een investering van 100 miljoen euro gemoeid.

Omgeving

Het ontwerp van de Cooltoren is getekend door V8 architects en uitgewerkt door Wolf Dikken en Van Rossum in samenwerking met Ballast Nedam. De woontoren krijgt een opvallend en functioneel relevant silhouet; het zwaartepunt ligt in het midden.

De horizontale stapeling van de 50 woonlagen verloopt door de plaatsing van de balkons en de toepassing van panoramische bandramen. Hierdoor past de toren goed in haar omgeving en heeft de hoogte op elk niveau betekenis; tot 70 meter legt de toren de relatie met het leven op straat, boven deze hoogte wordt het wonen bepaald door het panorama.

Advertisment ad adsense adlogger