Belegger investeert in eerste hoge houten woongebouw Rotterdam

Belegger investeert in eerste hoge houten woongebouw in Rotterdam

Afgelopen juli lanceerde Mei Architect de plannen voor SAWA, het eerste houten woongebouw in Rotterdam. Inmiddels is Focus Real Estate ingestapt om te helpen om het plan te realiseren.

Het houten woongebouw draagt bij aan het versterken van de biodiversiteit in Rotterdam

SAWA wordt het eerste houten woongebouw van vijftig meter hoog in Rotterdam. In totaal komen er circa 59 koopwoningen en 50 middenhuur woningen in het project. SAWA wordt in CLT (cross laminated timber) gebouwd.

SAWA staat symbool voor een nieuwe generatie gebouwen. Het ontwerp draagt bij aan een gezond woon- en leefklimaat. In samenwerking met stadsecologen wordt een gebouw ontworpen, waarin het groen is geïntegreerd in balkons, terrassen en dek.

Lees verder onder de afbeelding.

Belegger

Ontwikkelende belegger Focus Real Estate sluit met veel enthousiasme aan bij het team van SAWA, het hoogste houten woongebouw in het Rotterdamse Lloydkwartier. Freek Boeijen: “Nice Developers en ERA Contour doen hier op de Rotterdamse Lloydpier echt iets bijzonders. Met de ontwikkeling SAWA voeren zij hun duurzaamheidsmissie met passie uit. SAWA is meer dan een gebouw van hout.

Boeijen: “Het gebouw draagt bij aan het versterken van de biodiversiteit in Rotterdam. En het wordt een plek waar mensen echt samen gaan wonen en delen. De energie die het team van SAWA heeft om echt iets bijzonders neer te zetten, is aanstekelijk.”

Lees ook: Eerste houten woongebouw van Rotterdam, wie durft?

Meer informatie: SAWA

Advertisment ad adsense adlogger