SAWA eerste houten woongebouw Rotterdam, wie durft?

Belegger investeert in eerste hoge houten woongebouw in Rotterdam

SAWA wordt het eerste houten woongebouw van 50 meter hoog in Rotterdam. Voor de woningen die nu al klaar zijn, zoeken de ontwikkelaars mensen die graag in dit gebouw op de Lloydpier willen wonen en het niet erg vinden dat nog niet alles vastligt.

Het groen op het houten woongebouw SAWA is geïntegreerd in balkons, terrassen en dek

De afgelopen weken zijn er veel (online) gesprekken geweest met mensen die graag in SAWA willen wonen. Over het belang van biodiversiteit, over het waarom van bouwen in hout en over de manier waarop in SAWA de deeleconomie een plek gaat krijgen.

Woonklimaat

In totaal komen er circa 59 koopwoningen en 50 middenhuur woningen in het project. SAWA wordt in CLT (cross laminated timber) gebouwd. Het gebouw krijgt royale groene terrassen, goed voor de versterking van de biodiversiteit, juist ook in Rotterdam.

SAWA staat symbool voor een nieuwe generatie gebouwen. Het ontwerp draagt bij aan een gezond woon- en leefklimaat. In samenwerking met stadsecologen wordt een gebouw ontworpen, waarin het groen is geïntegreerd in balkons, terrassen en dek.

Alle informatie over de woningen die nu in voorverkoop zijn, staat op www.woneninsawa.nl. Inschrijven voor een reservering kan vanaf 13 juli t/m 19 juli. Alle woningen in SAWA hebben genereuze buitenruimtes, uitzicht over de stad, de Maas en de Schiehaven en zijn vrij in te delen.

Meedenken

“Dit proces van meedenken en toetsen van onze plannen past bij de fase waarin we zitten
met het project. En het past bij onze klantgerichte aanpak”, aldus Mark Compeer, ontwikkelaar van Nice Developers.

“Het is geweldig om te merken dat er veel interesse is. De vraag: ’wanneer gaan de woningen nu in verkoop?’, is zeker de meest gestelde vraag in alle online avonden die we hebben gehad. We willen graag tegemoetkomen aan de vraag, terwijl we ook nog bezig zijn met de planvorming. We zoeken mensen die daar niet nerveus van raken.”

Samenwerkende partners

Nice Developers ontwikkelt SAWA samen met ERA Contour. Mei architects and planners
heeft opdracht gekregen om dit appartementengebouw te ontwerpen. Als makelaar is het team van Kettner Makelaardij uit Rotterdam aangehaakt.

Advertisment ad adsense adlogger