De Heemtuinen, 179 klimaatadaptieve NOM-woningen in Vlaardingen

Project - 179 klimaatadaptieve NOM-woningen in Vlaardingen

Timpaan en Heembouw gaan met het plan De Heemtuinen, 179 Nul-Op-de-Meter-woningen in Vlaardingen realiseren. Hiervoor is een integraal duurzaamheidsplan ontwikkeld waarbij is nagedacht over de optimalisatie van de ecologische waarden, circulariteit, klimaatadaptatie en CO2-neutraliteit.

“Met slim watermanagement en het planten van grote bomen wordt hittestress en eventuele wateroverlast in De Heemtuinen tegengegaan”

Het project De Heemtuinen, omvat bijna 180 woningen, met daarin de humane wijkgedachte sociaal duurzaam wonen en welzijn voor iedereen. Van starters tot senioren, met grondgebonden woningen en appartementen.

De Heemtuinen maakt betaalbaar wonen voor een brede doelgroep mogelijk en zal voorzien in de grote woningbehoefte in Vlaardingen en de Rotterdamse regio.

Groene wijk

Met dit plan bieden Timpaan en Heembouw duurzame woningen in een groene setting. De Heemtuinen is een groene wijk. Meer dan vijftig procent van het plangebied is groen. Auto’s zijn hier te gast.

Alle woningen worden Nul-Op-de-Meter. Warm water en verwarming worden opgewekt met efficiënte warmtepompen met een bodembron. Door nieuwe innovaties en slim watermanagement toe te passen en grote bomen te planten wordt hittestress en eventuele wateroverlast tegengegaan.

Er is door de genomen maatregelen zelfs overcapaciteit voor de waterberging en grote delen van de openbare ruimte krijgen schaduw door koelspots.

CO2-neutraal

Niet alleen de buitenruimte maar ook de eigen woning is van groen en bloemen voorzien. De groene delen in de gevels maken de woningen bijzonder en natuurlijk.

Daarnaast is er sprake van een hoge mate van circulariteit en modulaire ontwerpen zodat er CO2-neutraal gebouwd kan worden.

Winnende combinatie

De combinatie bestaande uit Timpaan uit Hoofddorp en Heembouw uit Roelofarendsveen heeft samen met KAW architecten, LAP Landscape & Urban Design (landschap en stedenbouw), AW Groep (civiele engineering), Interegion Groep (tendermanagement) en DWA (installatie-advies) de tender gewonnen die de Gemeente Vlaardingen heeft uitgeschreven voor de locatie in Westwijk aan de Frank van Borselenstraat.

De Heemtuinen, 179 klimaatadaptieve NOM-woningen in Vlaardingen. Lees ook: Project 228 portiekwoningen Moerwijk in Den Haag.

Advertisment ad adsense adlogger