Bouwbedrijf J.P. van Eesteren gaat in opdracht van HAUT CV het project HAUT realiseren. HAUT wordt het hoogste hybride houten gebouw van Nederland, en een van de hoogste ter wereld.
HAUT heeft een vernieuwend houten hoogbouwconstructie en energie-opwekkende gevels
HAUT heeft een BREEAM Outstanding ontwerpcertificaat, de hoogste graad in duurzaamheid. De woontoren heeft 21 verdiepingen en wordt 73 meter hoog. Eind november 2018 start de bouw van dit iconische gebouw aan de Amstel in Amsterdam. Naar verwachting wordt HAUT begin 2021 opgeleverd.
Bouwen met hout heeft de toekomst
HAUT is een baanbrekend project, dat laat zien dat het bouwen met hout de toekomst heeft. Eerder dit jaar won het ontwerp voor HAUT al de International BREEAM Award 2018. Naar een ontwerp van het Amsterdamse architectenbureau Team V krijgt HAUT een vernieuwend houten hoogbouwconstructie en energie-opwekkende gevels: HAUT is een prototype voor innovatief en duurzaam bouwen.
HAUT heeft 52 luxe appartementen op een prachtige locatie mét een bijzonder uitzicht. Om de ambitieuze duurzaamheidsambities te waarborgen werken Lingotto en Team V samen met experts van Arup om zo alle mogelijkheden van hout als innovatief bouwmateriaal te benutten.
Uitdagende projecten
Bob Jansen, partner bij Lingotto: “Onze keuze voor J.P. van Eesteren als bouwer komt voort uit hun ervaring met eerdere duurzame projecten als de kantoorgebouwen voor de Goede Doelen Loterijen en Triodos Bank, duurzaam hotel QO in Amsterdam en onze eigen ervaringen met J.P. van Eesteren bij de bouw van de A’DAM Toren. J.P. van Eesteren heeft bewezen innovatie te omarmen en op basis van vakmanschap een succes te maken van uitdagende projecten.”
Marco Peppel, directeur J.P. van Eesteren: “Wij zijn erg trots dat wij op het gebied van engineering, ontwerp én realisatie een bijdrage leveren aan HAUT. De combinatie houtbouw, hoogbouw én de hoogste graad van duurzaam bouwen, maakt dit tot een bijzonder project. We kunnen hier samen met de partners laten zien dat we elk gebouw, dus ook een houten gebouw, slimmer kunnen maken. Bouwen in hout heeft de toekomst.”