Bouw OKU Office met woningen in Amsterdam gestart

OKU Office in Amsterdam

Aan het Koningin Wilhelminaplein in Amsterdam-West is door mede-ontwikkelaar Dura Vermeer gestart met de bouw van OKU Office. Het is nieuwe naam voor het door Boelens de Gruyter herontwikkelde Fashion House van weleer en maakt deel uit van het World Fashion Centre.

“Bovenop de kantoorcomplexen Berghaus en OKU Office wordt een woonwijk met circa 600 woningen gerealiseerd”

Herontwikkeling

Het gebouw wordt gestript tot op de betonnen draagconstructie. Vervolgens wordt het opgebouwd tot een duurzaam gebouw met een BREEAM Excellent ontwerpcertificaat. OKU Office maakt deel uit van de herontwikkeling van het gebied rond het World Fashion Centre. Bovenop de kantoorcomplexen Berghaus en OKU Office wordt een ‘wijk op een wijk’ met rond de 600 woningen gerealiseerd.

Door de bouw van de woningen neemt het oppervlakte toe van 33.000 naar 90.000 vierkante meter. Op het plein tussen de gebouwen zorgt de komst van onder meer horeca en een supermarkt straks voor een aanvulling op de bestaande voorzieningen. Dura Vermeer wordt na de oplevering in het eerste kwartaal van 2025 ook de eerste huurder, het bedrijf betrekt de tweede etage. De totale oppervlakte van OKU Office is 7.500 vierkante meter.

De horizontale gevel is kenmerkend binnen de architectuur van het gebouw. Een nieuwe vliesgevel maakt het mogelijk om het oorspronkelijke gevelbeeld zo nauwkeurig mogelijk te benaderen.

Samenwerking OKU Office

Naast vastgoedontwikkelaar Boelens de Gruyter en Dura Vermeer Bouw Midden West maakte Architectenbureau KCAP het ontwerp. De verhurende makelaars zijn 1530 Real Estate en JLL. Adviseur installaties, brandveiligheid en BREEAM is DGMR, de constructeur is Van Rossum Raadgevende Ingenieurs.

Boelens de Gruyter is ook partner in de transformatie van de Kanaalzone in Utrecht. Daar worden bedrijfsterreinen de komende jaren herontwikkeld tot de nieuwe stadswijk Merwede. Het maakt onderdeel uit van een van de grootste woningbouwlocaties in Nederland.

Zie ook: Amsterdam neemt maatregelen om woningnood aan te pakken.

Advertisment ad adsense adlogger