850 bedrijven nemen 27 maart deel aan Bewust Veilig dag

850 bedrijven nemen 27 maart deel aan Bewust Veilig dag

Volgende week woensdag 27 maart is de Bewust Veilig dag. De bouw-, installatie-, infra- en onderhoudswereld staan dan extra stil bij het belang van veilig en gezond werken. Er zijn al 850 deelnemende bedrijven, maar aanmelden kan nog.

‘Veiligheid versterkt als je samenwerkt’

Werkongevallen terugdringen

De Bewust Veilig dag is een initiatief van verschillende brancheverenigingen*. Zij riepen deze dag in het leven om samen met de gehele keten veilig werken te stimuleren en het aantal werkongevallen terug te dringen.

Dat het recordaantal aanmeldingen van vorig jaar opnieuw is overtroffen, toont aan dat steeds meer bedrijven actief met veiligheid bezig zijn. Het motto ‘Veiligheid versterkt als je samenwerkt’ slaat dus niet alleen op samenwerking op werklocaties, maar ook op betrokkenheid van iedereen binnen de keten.

Activiteiten

Hoe bedrijven aandacht besteden aan veiligheid bepalen ze helemaal zelf. Werkplekinspecties, fotowedstrijden of veiligheidsquizzen. De meest uiteenlopende initiatieven kwamen de vorige editie voorbij. De organisatie stelt zelf ook hulpmiddelen en activiteiten beschikbaar. Bedrijven kunnen gratis deelnemen aan zes online toolboxsessies.

Experts geven daarin tips en handvatten over veiligheidsonderwerpen zoals:

– Veilig werken op en langs de weg.
– Veilige inzet van elektrisch materieel.
– Veiligheid en werken op hoogte.
– Gevaarlijke stoffen die vrijkomen bij bewerkingen.
– Veiligheidsgedrag: risico’s herkennen en bespreken.
– Fysieke belasting op de bouwplaats en op kantoor.

Deze en andere onderwerpen komen ook aan bod in de Bewust Veilig krant. Deze is voor iedereen gratis beschikbaar. De krant is er ook ook in het Engels, Duits, Pools en Roemeens.

Aanmelden Bewust Veilig dag

Bedrijven kunnen zich nog steeds aanmelden voor de Bewust Veilig dag 2024. Zij hoeven geen lid te zijn van een van de organiserende brancheorganisaties. Aanmelden kan hier gratis en vrijblijvend.

*De dag is een initiatief van diverse organisaties in de branche, te weten: Bouwend Nederland, Techniek Nederland, OnderhoudNL en Aannemersfederatie Nederland.

Zie ook:
Aanmelden Bewust Veilig Dag.
Veel bedrijven hebben zich al ingeschreven voor de veiligheidsdag.

Advertisment ad adsense adlogger