Aanmelden Bewust Veilig Dag

Bewust Veilig Dag 2024

De voorbereidingen voor de Bewust Veilig Dag zijn al in volle gang. 27 maart 2024 is de achtste editie. De laatste keer deden er 695 bedrijven aan de dag mee. Aanmelden kan al.

Samenwerking staat centraal tijdens Bewust Veilig Dag

Ongevallen voorkomen

‘Veiligheid versterkt als je samenwerkt’. Onder dat motto besteden de bouw-, techniek-, infra- en onderhoudssector tijdens de dag weer extra aandacht aan veilig en gezond werken.

Samenwerking is essentieel om ongevallen te voorkomen. Een goede afstemming met collega’s, opdrachtgevers en andere betrokkenen op de werkplaats is nodig om de veiligheid en een gezonde projectlocatie te waarborgen. Bovendien slaat samenwerking ook op het creëren van bewustzijn rond veiligheid met zoveel mogelijk bedrijven binnen de sector. Dat is waarom de Bewust Veilig Dag in het leven is geroepen.

Bewust Veilig initiatieven

Tijdens de dag besteden alle deelnemende bedrijven elk op hun eigen manier aandacht aan veiligheid op het werk. Zij kunnen zich aansluiten bij een van de activiteiten die de organisatie beschikbaar stelt, maar ook eigen initiatieven worden van harte toegejuicht. Verschillende deelnemers van de vorige editie organiseerden hun eigen toolboxen, quizzen, fotowedstrijden en andere activiteiten. Alles is mogelijk, zolang het thema ‘veilig en gezond werken’ maar centraal staat.

Record

Met een recordaantal van 695 deelnemende bedrijven was de afgelopen editie van de dag, de meest succesvolle tot nu toe. Maar hoe meer bedrijven gezamenlijk aandacht besteden aan veilig en gezond werken en het voorkomen van ongevallen, hoe beter.

Daarom hopen de initiatiefnemers Bouwend Nederland, Techniek Nederland, OnderhoudNL en Aannemersfederatie Nederland het deelnemersaantal van vorig jaar tijdens de komende Bewust Veilig Dag te overtreffen.

Gratis aanmelden

In de komende maanden zal meer duidelijk worden over de invulling van de Bewust Veilig Dag 2024. Wie op de hoogte wil blijven, kan zich alvast aanmelden.

Lees ook:

Op bouwplaatsen vaak valgevaar geconstateerd.

Advertisment ad adsense adlogger