Vakboek natuursteen verschenen

Vakboek Natuursteen verschenen

‘Vakboek Natuursteen’, een naslagwerk voor de aankomende en de ervaren natuursteenbewerker, is onlangs verschenen. Het door experts in het vakgebied geschreven boek, biedt uitgebreide en actuele kennis voor de omgang met- en de bewerking van natuursteen.

Het Vakboek Natuursteen is mogelijk gemaakt door CNV Vakmensen, FNV Bouwen & Wonen en NOA*, verenigd in het Branche Platform Afbouw. Het boek werd eind vorige week aan diverse belangstellenden uit de natuursteenbranche gepresenteerd.

Oude techniek en veel nieuwe ontwikkelingen

Wat is er nog te vertellen over dit eeuwenoude ambacht? Naast alle basis bewerkingstechnieken is er veel te leren over moderne schuur-, polijst- en zaagmiddelen.

Maar ook over moderne bevestigingsmaterialen, die de laatste jaren zijn ontwikkeld, en hoe CNC-zaagmachines een ander manier van werken mogelijk maakte, wordt geschreven.

Het boek besteedt ook veel aandacht aan de innovaties bij het transport en het tillen van natuursteen en de noodzaak van de persoon beschermende maatregelen.

Bij elkaar zijn 550 pagina’s gevuld met vakinformatie. Er is veel energie gestoken in het beeldmateriaal. Het Vakboek Natuursteen is voorzien van veel foto’s en illustraties die speciaal voor het boek zijn gemaakt. De verschillende technieken en processen worden duidelijk in beeld gebracht.

Vakboek en naslagwerk

Het vakboek is een belangrijke bron van kennis voor iedereen die betrokken is bij het ambacht. Of je nu een student natuursteenbewerker bent of een doorgewinterde steenhouwer.

Het boek verkent grondig de verschillende soorten natuursteen en materialen. Vervolgens is elk hoofdstuk gewijd aan specifieke thema’s zoals bouwkunde, grafwerk, bewerken en stellen van natuursteen, technisch tekenen en constructies. Elk onderwerp wordt behandeld met de diepgang en precisie die de vakman nodig heeft.

Deskundigheid natuursteen

Aan het vakboek werkten een groot aantal deskundigen uit de natuursteenbranche mee. Hun expertise en ervaring is door de onderwijskundigen van Savantis samengebracht.

Het Vakboek Natuursteen is verkrijgbaar onder ISBN-nummer: 9789492794680, en kan online besteld worden.

*Ondernemingsvereniging Afbouwbedrijven.

Vakboek natuursteen verschenen. Lees ook:
Domtoren Utrecht restauratie en onderhoud (artikel).

Advertisment ad adsense adlogger