Referentiedetails woningbouw geactualiseerd

Referentiedetails woningbouw geactualiseerd

Het naslagwerk ‘Referentiedetails voor woningen en woongebouwen’ van ISSO is geactualiseerd. De informatie in de details is aangepast aan de huidige woningbouw en bouwpraktijk en tevens aan de nieuwste wet- en regelgeving.

Ook Passiefhuis

De details die nu geactualiseerd zijn, hebben allemaal betrekking op woningen en woongebouwen. Het betreft onder meer om Passiefhuis-details en standaard referentiedetails met verschillende soorten gevelbekleding, verschillende draagstructuren en balkons.

De referentiedetails zijn beschikbaar via ISSO Open. Het zijn niet alleen de teksten en de bouwfysische gegevens die nieuw zijn, ook de tekeningen zijn verbeterd. Daardoor is nu bijvoorbeeld het verloop tussen de verschillende bouwkundige onderdelen beter te zien. ook onderwerpen zoals als isolatie of luchtdichting zijn gemakkelijker te herkennen.

Lees verder onder de afbeelding.
Referentiedetails woningbouw

Aanvullende informatielagen

De details zijn nu voorzien van verschillende informatielagen. Door deze verrijking zijn de details nu voorzien van aanvullende informatie. Bijvoorbeeld bouwkundige prestaties, zoals warmteweerstand, waterdichtheid of losmaakbaarheid wordt nu nader toegelicht.

Losmaakbaarheid is een nieuwe informatielaag die is geïntroduceerd in het kader van circulariteit, een steeds belangrijkere prestatie-eis. Die laag-structuur wordt door ISSO sinds enige tijd vaker en ook op verschillende andere details toepast.

Meest gebruikte details woningbouw

“Uit analyses op de website zagen we welke referentiedetails onze relaties het meest gebruiken. Bovendien bleek uit een onderzoekje onder de gebruikers dat bijvoorbeeld de tekeningen voor verbetering vatbaar waren”, vertelt Dennis van der Kooij van ISSO.

De nieuwe ‘Referentiedetails voor woningen en woongebouwen’ zijn in te zien op de ISSO website.

Referentiedetails woningbouw geactualiseerd. Lees ook:
Rapport ‘Circulariteit in ISSO-Referentiedetails’.
Instructieboek installatie warmtepompen geactualiseerd.
Publicaties voor EP- maatwerkadviseurs utiliteits- en woningbouw.

Advertisment ad adsense adlogger