Fries Heinis weg als directeur bij Bouwend Nederland

Fries Heinis weg als directeur bij Bouwend Nederland

Fries Heinis stapt per 1 juli op bij Bouwend Nederland en wordt directeur van de RAI Vereniging. De zoektocht naar een opvolger is inmiddels gestart.

Arno Visser, voorzitter Bouwend Nederland: “Ik wil Fries Heinis bedanken voor 10 jaar inzet voor de bouw- en infrasector”

Fries Heinis (55) volgt Olaf de Bruijn van de RAI vereniging* op die per 1 oktober met vroegpensioen gaat.

Positionering Bouwend Nederland

Arno Visser, voorzitter Bouwend Nederland: “Ik wil Fries bedanken voor de samenwerking en 10 jaar inzet voor onze leden en voor de bouw- en infrasector. Toen hij startte zat Nederland midden in een crisis en veel bouw- en infrabedrijven hadden het lastig. Fries hervormde de structuur van de organisatie succesvol en zorgde dat de stem van leden weer centraal kwam te staan. Onder zijn leiding heeft de bureauorganisatie de vereniging versterkt en steeg het aantal leden flink. Ook heeft hij de externe positionering van Bouwend Nederland verbeterd door nieuwe samenwerkingsverbanden aan te gaan. Ik wens hem veel succes bij de RAI Vereniging”.

Mooie jaren in bouw en infra

Fries Heinis: “Ik kijk terug op tien mooie jaren in een prachtige sector. Ik heb honderden leden mogen bezoeken, zowel op kantoor als op de bouwplaats. Trots, passie en vakmanschap staan centraal bij alle bedrijven”.

Hij verteld verder: “Bouwers zijn de onmisbare kracht achter de ontwikkeling en realisatie van bouwprojecten, de energietransitie en het bereikbaar houden van ons land. Ik ben trots op de mooie resultaten die ik samen met collega’s, leden en bestuurders van Bouwend Nederland heb behaald en vond het een eer om met en voor ze te werken”.

*RAI Vereniging behartigt de belangen van ruim 700 fabrikanten en importeurs van personen­auto’s, vracht­auto’s en diverse andere voertuigen. Ook leveranciers van onderdelen en van garage-inventaris zijn bij de vereniging aangesloten.

Bron en beeld: Bouwend Nederland.

Fries Heinis per 1 juli 2024 weg als directeur bij branchevereniging Bouwend Nederland. Zie ook:
Bouw en Infra CAO 2024 ingegaan.

Advertisment ad adsense adlogger