500 bedrijven hebben zich al ingeschreven voor Bewust Veilig Dag 2024

500 bedrijven hebben zich al ingeschreven voor Bewust Veilig Dag 2024

Voor de Bewust Veilig Dag 2024, die dit jaar op 27 maart plaatsvindt, hebben zich al meer dan 500 bedrijven ingeschreven. Veilig en gezond werken in de bouw, techniek en infra is bij steeds meer bedrijven een belangrijk thema.

“Om ook van Bewust Veilig Dag 2024 een succes te maken zijn extra toolboxen beschikbaar”

Bewust Veilig Dag 2024

De Bewust Veilig Dag 2024 is een jaarlijks initiatief van brancheverenigingen Bouwend Nederland, Techniek Nederland, OnderhoudNL en Aannemersfederatie Nederland. Deelnemende bedrijven besteden op deze dag extra aandacht aan veilig en gezond werken. Dat doen zij elk op hun eigen manier. Sommige bedrijven organiseren zelf leuke, creatieve en leerzame activiteiten voor hun personeel. Maar deelnemers kunnen ook gebruikmaken van de initiatieven die de organisatie zelf beschikbaar stelt.

Toolboxen

Een voorbeeld daarvan zijn de online ondersteuningsprogramma’s. Mede door het succes van vorig jaar staan er dit jaar zes toolboxen op het programma. Hierin geven experts handige tips en handvatten mee over de volgende veiligheids- en gezondheidsonderwerpen zoals:

• Werken langs de weg.
• Veilige inzet van e-materieel.
• Werken op hoogte.
• Gevaarlijke stoffen die vrijkomen bij bewerking.
• Veiligheidsgedrag: risico’s herkennen en bespreekbaar maken.
• Fysieke belasting op bouwplaats en kantoor.

Promotie

De organisatie helpt bedrijven ook om hun deelname aan de Bewust Veilig Dag te promoten onder personeel, opdrachtgevers en andere relaties. Daarvoor stellen zij een speciale Bewust Veilig webshop beschikbaar.

Hier kunnen bedrijven diverse producten bestellen om te laten zien dat veilig en gezond werken hoog op de agenda staat. Denk bijvoorbeeld aan posters, bouwhekdoeken en relatiegeschenken voor medewerkers en relaties.

500 deelnemers

‘Veiligheid versterkt als je samenwerkt’. Zo luidt het motto van de Bewust Veilig Dag 2024. Goede communicatie en duidelijke afspraken zijn tenslotte essentieel om voor iedereen een veilige en gezonde werkplek te creëren.

Ook goede ketensamenwerking helpt om bewustwording te creëren rond veilig en gezond werken. Vorig jaar deden een recordaantal van 695 bedrijven mee aan de Bewust Veilig Dag. De verwachting is dat de komende weken nog veel extra bedrijven zich zullen aanmelden voor deze themadag.

Bedrijven en organisaties die willen meedoen, kunnen zich hier aanmelden.

Advertisment ad adsense adlogger