Community building voor stadsgezinnen in Delft

Community building voor stadsgezinnen in Delft

Gebiedsontwikkelaar BPD en Ontwikkelingsbedrijf Spoorzone Delft (OBS) tekenden een overeenkomst voor de ontwikkeling van gezinsappartementen in de zuidelijke punt van Nieuw Delft.

De appartementen zijn flexibel aan te passen aan de verschillende levensstadia van gezinnen

In Veld 10.2 van de Delftse Spoorzone wordt de planuitwerking gestart voor een community building voor stadsgezinnen. Het appartementencomplex is ontworpen door ANA Architecten.

De gezinsappartementen zijn een mooie vertaling van de ambitie uit de Delftse woonvisie om meer gezinnen in de stad te kunnen huisvesten. Steeds meer gezinnen willen in de stad blijven wonen, omdat ze kiezen voor een woonomgeving met een diversiteit aan mensen en voorzieningen. Een centraal gelegen plek, een sociaal netwerk én rustige ruimtes, zijn daarbij net zo belangrijk.

Stadsgezinnen

Niet voor al deze gezinnen is een eengezinswoning met tuin, bijvoorbeeld elders in de Spoorzone, financieel haalbaar. Maar ook lang niet alle gezinnen willen een eengezinswoning met tuin. Zij kiezen liever voor een appartement. Het community building is voor deze stadsgezinnen een uitkomst.

Levensloopbestendig

Wicher Mol van BPD: “De familieappartementen zijn slim ingericht. Er worden bepaalde voorzieningen gedeeld. Denk bijvoorbeeld aan een gezamenlijke wasruimte of werkplaats, die een eigen wasmachine of klusplek in de woning overbodig maken. De appartementen zijn bovendien flexibel aan te passen aan de verschillende levensstadia van gezinnen en aan uiteenlopende gezinssamenstellingen”.

Daarmee is het community building voor gezinnen op de toekomst gericht, vertelt Mol. “Bbinnen de eigen woning kun je doorstromen naar een volgende levensfase. Meer of minder slaapkamers, meer of minder bergruimte; het is relatief eenvoudig te veranderen.”

Diversiteit in Delft

Wethouder Raimond de Prez van de gemeente Delft: “Het community building voor stadsgezinnen is een aanvulling op de diversiteit aan woonconcepten in Delft. Het spreekt ons aan dat er op een eigentijdse manier wordt omgegaan met de verhouding tussen privé en collectief. De voetbalkooi op het dak van het appartementencomplex is hier goed voorbeeld van. Ook het slimme ruimtegebruik binnen de woningen en de flexibiliteit in indeling, zijn uniek voor Delft.”

Meer informatie over het community building voor stadsgezinnen

Advertisment ad adsense adlogger