Energienotanul in nieuwbouwwijk Schiedam

Energienotanul in nieuwbouwwijk Schiedam

In Schiedam staat de bouw van een nieuwe duurzame woonwijk op punt van beginnen. Langs de groene Poldervaart zal de wijk Park Harga verrijzen. Energienotanul in nieuwbouwwijk Schiedam

In het gebied, dat momenteel gekenmerkt wordt door veel groen, worden 113 eengezinswoningen en 42 ruime appartementen ontwikkeld. VolkerWessels Vastgoed, de ontwikkelaar van het gebied, zet in op duurzaamheid. “Duurzaamheid staat voorop, de woningen worden allemaal energieneutraal opgeleverd en een groot deel van de woningen zelfs energienotanul.”

Vier fasen

Dit najaar wordt gestart met het bouwrijp maken van de grond. De nieuwbouwwijk wordt aangelegd op de voormalige velden van een handbalvereniging. Er is sprake van vier fasen van oplevering. De verkoop van fase 1 zal starten in het voorjaar van 2016. De eerste 21 appartementen, 8 Singelwoningen en 16 Hofwoningen worden naar verwachting rond de zomer van 2017 opgeleverd. De woningen liggen op eigen grond en kennen dus geen erfpacht. Het gaat om appartementen vanaf €185.000 en eengezinswoningen vanaf € 200.000.

Energienotanul

In de latere fasen zullen ook twee-onder-een-kapwoningen worden ontwikkeld. Toekomstige bewoners krijgen de gelegenheid om de huizen met optionele energiebesparingspakketten nog energiezuiniger uitgevoerd te krijgen. Een deel van de woningen wordt dus als energienotanul woning opgeleverd, wat betekent dat de bewoner geen enkele energielasten heeft.

Advertisment ad adsense adlogger