Woningen in en rond voormalig Geertruiden ziekenhuis Deventer

82 woningen en appartementen in voormalig Geertruiden ziekenhuis Deventer

Onlangs werd fase 2 van de bouw van 27 appartementen het voormalige Geertruiden Ziekenhuis in Deventer ingezet. Dat is de tweede mijlpaal in de transformatie van het voormalige hospitaal. Fase 1 bestaat uit 24 appartementen en 14 stadsvilla’s en is bijna voltooid of al grotendeels opgeleverd.

“Het deel van het voormalig Geertruiden ziekenhuis is tegenwoordig een monumentaal pand waar 82 grondgebonden woningen en appartementen in zijn voorzien”

Geertruiden ziekenhuis

Het voormalige Geertruiden ziekenhuis krijgt een vervolg met de start van fase 2. De appartementen die komen, beloven niet alleen een modern stedelijk leven, maar ook het behoud van de essentie van het historische ziekenhuis. Alle 27 appartementen zijn ontworpen met het oog op duurzaamheid en zijn toekomst bestendig. Ze zijn volledig gasloos, voorzien van optimale isolatie en met minimaal een energielabel A.

Nu fase 1 in de afrondende fase zit, gaan men van start met fase 2. Tijdens de officiële opening, samen met met daarbij alle project betrokkenen en de toekomstige bewoners, werd door wethouder Jaimi van Essen van de gemeente Deventer en Kristian Makkinga van Koopmans Bouwgroep, onder meer een groot doek onthuld met daarop een beeld van de toekomstige appartementen onthuld.

Historie

Het vroegere Geertruiden ziekenhuis heeft een rijke historie. Al in 1472 vestigde het Sint Geertuiden Gasthuis zich in Deventer. Rond 1800 werd het steeds vaker een ziekenhuis genoemd. Uiteindelijk verhuist het ziekenhuis in 1940 naar een nieuw pand aan de Fesevurstraat. In de oorlogsjaren werden hier veel mensen opgenomen die op de vlucht waren. Begin jaren zeventig is er naast het bestaande gebouw een nieuw complex gebouwd. Het feitelijk deel van het ziekenhuis is tegenwoordig een monumentaal pand waar nu 82 grondgebonden woningen en appartementen in worden gerealiseerd.

82 woningen en appartementen in voormalig Geertruiden ziekenhuis Deventer. Zie ook:
Testcentrum voor waterstoftoepassingen in Deventer.
Bouw laatste deel Gasthuiskwartier Den Bosch gestart.

Advertisment ad adsense adlogger