Bouw laatste deel Gasthuiskwartier Den Bosch gestart

Laatste-deel-bouw-Gasthuiskwartier-in-Den-Bosch-gestart

Het Gasthuiskwartier in Den Bosch nadert de voltooiing. De herinrichting op het voormalig GZG ziekenhuisterrein is naar verwachting in de tweede helft van 2026 klaar. Negen appartementengebouwen met in totaal 78 huur- en koopwoningen en 1.775 vierkante meter aan commerciële ruimte ronden het plan in de Bossche binnenstad af.

“Op het ruim vijf hectare grote Gasthuiskwartier vormen rijksmonumenten en nieuwe woningen een geheel”

Binnenstedelijk Gasthuiskwartier

Het Gasthuiskwartier in Den Bosch is vanaf 2017 getransformeerd van een ziekenhuisterrein naar een woon-, winkel- werk- en verblijfsomgeving. Er is een nieuw stuk Bossche binnenstad gecreëerd. De wijk is autoluw en gericht op het oude centrum van Den Bosch met de Sint-Jans kathedraal. Alle woningen en appartementen in het Gasthuiskwartier zijn energiezuinig, voorzien van een lucht-water warmtepomp of een vergelijkbaar systeem, triple beglazing en deels ook van zonnepanelen voorzien. Enkele woningen in het plan zijn daarnaast voorzien van groendaken.

Lees verder onder de afbeelding.
Laatste deel bouw Gasthuiskwartier in Den Bosch gestart
Het laatste bouwproject van de herontwikkeling GZG naar Gasthuiskwartier.

Laatste fase bouw

De laatste fase bestaat uit negen geschakelde gebouwen, ontworpen door Hilberink Bosch en Mulleners + Mulleners. Het betreft 42 koopappartementen en 36 huurwoningen. Daarnaast wordt 1775 m2 m2 aan commerciële ruimte gerealiseerd in de plint. Ook komt er een ondergrondse stallingsgarage voor de bewoners en een fietsenstalling voor de gemeente Den Bosch, goed voor stalling van zo’n 1.000 fietsen. Alle koopappartementen beschikken over minimaal een privé parkeerplaats in de garage. Van de 42 appartementen is het grootste deel al verkocht. De woningoppervlaktes variëren van 64 tot 197 vierkante meter. De 36 huurwoningen met 18 parkeerplaatsen zijn verkocht aan woningcorporatie BrabantWonen. Naar verwachting worden de woningen in de tweede helft van 2026 opgeleverd.

de herontwikkeling van het voormalig GZG ziekenhuisterrein in Den Bosch is een een samenwerking van AM, Heijmans en Pennings.

Bron en Beeld: AM.

Zie ook: Gasthuiskwartier Den Bosch met 330 nieuwe woningen.

Advertisment ad adsense adlogger