Glazen stad vormt inspiratiebron voor hoofdkantoor PB tec

Glazen stad vormt inspiratiebron voor hoofdkantoor PB tec

MoederscheimMoonen Architects ontwierp het nieuwe hoofdkantoor in Maasdijk voor PB tec. Het bedrijf ontwikkelt geavanceerde tuinbouwoplossingen en is een koploper in de internationale tuinbouwsector. Het bovenaanzicht van het landschap in het Westland, de glazen stad, werd inspiratiebron voor de gevel van het pand van PB tec.

“Glazen stad als inspiratiebron: In de assemblageruimte is er optimaal daglicht”

Tijdens het ontwerpproces dook MoederscheimMoonen Architects diep in de werkwijze en processen van PB tec. Om te zorgen dat alle afdelingen vloeiend met elkaar kunnen opereren onderzocht het team de verschillende disciplines en hoe ze met elkaar samenwerken. Zo kreeg het hart van de organisatie, de assemblageruimte, een centrale plek in het gebouw tussen de productieruimtes en de kantoren.

Lees verder onder de foto.

Glazen puien

De kantoorvloeren zijn over drie lagen verdeeld tegen de gevel van de achtergelegen productiehal. Op deze manier krijgen de werkplekken optimaal daglicht. Dit wordt versterkt door de glazen puien die van vloer tot plafond lopen.

Ook is er gebruik gemaakt van veel glas tussen de kantoren en de productieruimte, waardoor er veel contact is tussen de verschillende afdelingen van het bedrijf.

Glazen stad Westland

Denkend aan de roots van PB tec gebruikte MoederscheimMoonen Architects het bovenaanzicht van het Westlandse landschap als inspiratiebron voor de gevel van het gebouw. Het bovenaanzicht van de ‘glazen stad’ is het uitgangspunt geweest voor de voorgevel van het pand, die bestaat uit verschillende kaders.

Deze kaders staan ook symbool voor de verschillende functies in het bedrijf en leggen de nadruk op bepaalde zwaartepunten in het gebouw, zoals de entree, het directiekantoor en de fitnessruimte.

Info

Locatie: Maasdijk
Opdrachtgever: PB tec
BVO: 3.500 m2
Programma: Kantoorruimte met productiehal
Architect: MoederscheimMoonen Architects
Bouwkundig aannemer: Mattone Bouwmeesters
Interieur: CAN Concepts Interieurarchitecten
Fotografie: Chiel de Nooyer

Lees ook: Nieuwe toren voor woon- en werkwijk Amstel III

Het bovenaanzicht van het Westlandse landschap, de glazen stad, werd als inspiratiebron gebruikt voor de gevel van het pand van PB tec.

Advertisment ad adsense adlogger