Handelskade Nijmegen krijgt vorm

Handelskade Nijmegen krijgt vorm

De Handelskade in Nijmegen begint vorm te krijgen. Het project is één van de grootste binnenstedelijke bouwprojecten binnen Nederland. Waar vroeger de kantoren en drukkerij van regionale krant De Gelderlander waren, verrijst nu een compleet nieuwe woonomgeving. Deze week namen de eerste bewoners van appartementengebouw De Lunet aan de Handelskade hun sleutel in ontvangst.

De Lunet is een woontoren van maar liefst zestien verdiepingen, direct gelegen aan de Waal. Gebiedsontwikkelaar Arjen Kleijer van BPD, onderdeel van de Rabo Vastgoedgroep, zegt in de Gelderlander dat de verkoop en verhuur van de appartementen in de eerste woontoren en de andere woonblokken ‘als een trein’ verloopt.

Tussen Waal en centrum

Verdeeld over negen gebouwen komen 534 nieuwbouwappartementen voor zowel kopers als huurders. Naast woningen nabij de Nijmeegse binnenstad wordt er ook horeca en een gezamenlijke binnentuin ontwikkeld. Het project maakt deel uit van de ontwikkeling van het Waalfront, gesitueerd tussen de oude binnenstad en de Waal. Van oudsher een plek met zware bedrijvigheid, wat nu wordt omgezet naar een comfortabele woon- en werkomgeving. “De verandering van verouderd bedrijventerrein naar wonen, recreëren en werken is belangrijk omdat het onder andere een impuls is voor de regionale centrumfunctie van Nijmegen in het stedelijke netwerk Arnhem/Nijmegen” zo bericht de provincie Gelderland.

Economische impuls

Het Waalfront is onderdeel van de stads- en regiocontracten van het programma Stad & Regio. Dit provinciale programma probeert om samen met de provinciale partners, de steden en regio’s, in co-financiering te werken aan de economische en sociale structuurversterking van de Gelderse steden en regio’s. De provincie investeert €20 miljoen in dit gebied, de gemeente Nijmegen ruim €45 miljoen en het Rijk €25 miljoen. In totaal is er een investering van meer dan 120 miljoen euro met het project gemoeid. De woningen in de toren met 16 verdiepingen aan de Waal is als eerste opgeleverd. De overige gebouwen worden één voor één in de richting van de Hezelpoort, richting binnenstad, afgerond. Begin 2018 zou het project volledig afgerond moeten zijn.

Advertisment ad adsense adlogger