Bouw Hotel Jakarta Amsterdam gestart

  • Bouw Hotel Jakarta Amsterdam gestart

Gisteren is de bouw begonnen van Hotel Jakarta Amsterdam. De naam verwijst naar de locatie van de nieuwbouw: de Kop van Java-eiland in Amsterdam, waar vroeger de boot vertrok naar Nederlands-Indiƫ.

De opdrachtgever voor de nieuwbouw is WestCord Hotels, dat onder andere de ss Rotterdam en hotel New York in Rotterdam in bezit heeft. Hotel New York, waar men vroeger de boot pakte van Rotterdam naar New York, dient als inspiratie voor het Hotel Jakarta Amsterdam.

Energieneutraal

Het ontwerp voor het gebouw is van architectenbureau Search. Het 30 meter hoge hotel wordt energieneutraal gebouwd. Dit wordt onder meer mogelijk gemaakt door een houten bouwconstructie, ondersteund door slanke stalen en aluminium profielen voor de gevels. Daarnaast wordt er veel (2.4000 vierkante meter) isolerend glas gebruikt, zodat een licht, transparant gebouw ontstaat, met uitzicht over het IJ en het centrum van Amsterdam. Ook komt er voor 700 vierkante meter aan zonnepanelen op het dak.

Faciliteiten

In samenwerking met de Hortus Botanicus wordt een tropische binnentuin aangelegd, om de link met ‘de Oost’ nog eens te benadrukken. Het hotel zal 200 luxe kamers en suites krijgen. Een restaurant, skybar, binnenzwembad, wellnessfaciliteiten, espressobar, vergaderzalen en een ondergrondse parkeergarage zullen de verdere faciliteiten zijn. De oplevering is naar verwachting in 2017.

Advertisment ad adsense adlogger