Laatste fase werkzaamheden station Arnhem gaat in

Laatste fase werkzaamheden station Arnhem gaat in

Werkzaamheden station Arnhem zijn in de laatste fase. De bouw van het Stationsplein in Arnhem gaat 27 oktober 2014 van start. Het officiƫle startsein wordt gegeven door wethouder Gerrie Elfrink. Het nieuwe station en de omliggende projecten zoals het Stationsplein worden tegelijk opgeleverd.

Bij het Centraal Station komen twee opstapplaatsen voor busreizigers. Een voor trolleybussen en een voor streekbussen. Het kost ongeveer vijf maanden voor het gereed maken van het trolleybussenplein. Het bouwen van het plein vindt grotendeels overdag plaats en zal weinig extra overlast geven. Het zal op het dak van de parkeergarage komen.

Vanaf november 2014 wordt er gewerkt aan de nieuwe entree voor het station. Deze zal een grote openbare ruimte bevatten, bestraat met natuursteen. Ook wordt er gewerkt aan een nieuwe Stationsstraat, inclusief keerlus. De aanleg start om maart 2015. Tijdens als deze werkzaamheden blijft het gebied goed bereikbaar voor passagiers. Wel krijgt de ondergrondse fietsenstalling een andere tijdelijke ingang naar de perrontunnel.

Eerder berichtte B+U al uitvoerig over dit project.

De bouw van het station is al enige tijd bezig. Lees hier over de planning en de OVT.

Advertisment ad adsense adlogger