Nieuw hoofdkantoor TNO in Den Haag

Nieuw hoofdkantoor TNO in Den Haag

Organisatie voor natuurwetenschappelijk onderzoek verhuist van Delft naar Hofstad

TNO heeft een nieuw hoofdkantoor en verhuist van Delft naar Den Haag. Door een efficiënt ontwerp kan de organisatie flink besparen op ruimte. Twee locaties van TNO verhuizen naar één gebouw.

Waar die twee locaties een eerder totaaloppervlak van 24.300 meter bezetten, is in het nieuwe kantoor in het verzamelgebouw New Babylon nog maar 9.500 meter nodig.

Identiteit TNO

TNO is de Nederlandse Organisatie voor toegepast-natuurwetenschappelijk onderzoek. Het ontwerp voor de nieuwe locatie komt van Hollandse Nieuwe. Hun opdracht was een zo efficiënt en effectief mogelijk ontwerp. Daarbij diende de identiteit van TNO meegenomen te worden in het ontwerp. TNO is de Nederlandse Organisatie voor toegepast-natuurwetenschappelijk onderzoek. De directie, afdelingshoofden en business units zijn in het pand bij elkaar gebracht, om de interactie en kennisdeling tussen afdelingen te stimuleren.

Nieuw hoofdkantoor TNO in Den Haag

Ontmoeting centraal

Het gebouw voorziet in de behoefte van het nieuwe werken, door het aanbieden van flexplekken, openbare ruimten zoals een coffee bar en een restaurant, en een groot aanbod van ontmoetings-, annex vergaderruimten. In het ontwerp is duidelijk onderscheid aangebracht tussen stiltezones en communicatiezones binnen het gebouw. Middels het grafisch ontwerpbureau ZiLtd, zijn kernwaarden van TNO vertaald naar design, wat vervolgens van een rol heeft gespeeld in het interieurontwerp, met name op het gebied van privacy.

Nieuw hoofdkantoor TNO in Den Haag

Nieuw hoofdkantoor TNO in Den Haag

Beeld: Hollandse Nieuwe – Gerard van Beek

Advertisment ad adsense adlogger