3 woontorens ‘De Nieuwe Orion’ in Velsen

Project - De Nieuwe Orion in Velsen

Eind maart hebben de gemeente Velsen, Woningbedrijf Velsen en Hillen & Roosen gezamenlijk de nieuwe woontorens aan de Orionweg geopend.

“De Nieuwe Orion geeft een impuls aan meer differentiatie in de wijk”

De Nieuwe Orion bestaat uit de drie woontorens in de Duin- en Zeewijk in IJmuiden – bestaande uit 94 drie- en vierkamerappartementen, waarvan 73 in de sociale huurwoningen en 21 koopwoningen.

Stadswarmte

Met een dak vol zonnepanelen en infiltratiekratten voor regenwater onder de parkeerplaatsen is het gebouw voorbereid op de toekomst. De woningen zijn er klaar voor om op stadswarmtenet aangesloten te worden.

Als wethouder Wonen bij de gemeente Velsen is Floor Bal blij met deze ontwikkelingen: “Ik ben trots op dit project. In de eerste plaats omdat het hier voor de bewoners heel fijn wonen wordt. Het is een van de laatste bouwprojecten vanuit masterplan Zeewijk en dit gaat een impuls geven aan meer differentiatie in de wijk.”

Bal: “De woonkwaliteit stijgt en de sociale weerbaarheid ook. En straks kunnen we hier met het warmtenet los van het aardgas, ook dat is fantastisch. Daarbij is de bouw binnen twee jaar afgerond. Dat alles is een felicitatie waard voor het Woningbedrijf, voor Hillen en Roosen en natuurlijk voor de nieuwe bewoners!”

Lees ook: Project – Terrasappartementengebouw De Veluwse Proeftuin Zuid

Nieuwe Orion

De drie torens zijn gebouwd op de locatie waar tot 2017 de oude Orionflat stond. De Nieuwe Orion, zoals de officiële naam van het project luidt, was al in december opgeleverd en betrokken door de nieuwe bewoners. Als een drie-eenheid rijzen ze statig boven de buurt uit en bieden hun bewoners een wijds uitzicht over de duinen en de zee.

Tom Bergmans, directeur Hillen & Roosen: “Als ontwikkelende aannemer werken wij met het oog op technische én sociale duurzaamheid. Dit was ons uitgangspunt voor de bouw van de sociale huurwoningen, maar ook bij de ontwikkeling van de koopwoningen, waar wij met Hillen & Roosen de verantwoordelijkheid voor hebben gedragen.”

Foto
V.l.n.r. Tom Bergmans (directeur Hillen & Roosen), Floor Bal (wethouder Wonen gemeente Velsen) en Pierre Sponselee.

Advertisment ad adsense adlogger