Project – Ronald McDonald Huiskamer Nijmegen

Project - Ronald McDonald Huiskamer Nijmegen

Een warme, huiselijke plek midden in het Radboudumc Amalia kinderziekenhuis. Dat is ‘de Kiezel’, de nieuwe Ronald McDonald Huiskamer.

De Huiskamer hangt als zwevende kiezelstenen tussen twee verdiepingen in

In de Ronald McDonald Huiskamer in het Amalia kinderziekenhuis kunnen zieke kinderen en hun ouders zich terugtrekken voor rust en privacy. Even weg uit de ziekenhuissfeer, tussen alle behandelingen en onderzoeken door. Dit alles in een comfortabele omgeving van rust en geborgenheid. De entree ligt op de tweede verdieping, pal naast de verpleegafdelingen.

Positieve invloed

Als ouders, broertjes en zusjes dichtbij zijn, heeft dat een positieve invloed op het welzijn en herstel van kinderen. De nieuwe Huiskamer biedt een warme en bijzondere plek om samen te zijn.

Anouar, vader van Yanis, bezoekt de Huiskamer graag. “Onze zoon is opgenomen op de NICU, omdat hij lichttherapie nodig heeft. De Huiskamer doet je even alles vergeten, hoe gek dat ook klinkt. Tegelijkertijd sta ik binnen een paar stappen weer bij Yanis.”

Zwevende verdiepingen

De nieuwe Huiskamer verwonderd, vorm en inrichting zorgen voor een verrassende afleiding. De Kiezel bestaat uit drie lagen, die zijn verbonden met een wenteltrap. Naast de ontvangstruimte en private kolfruimte, zijn er drie gezellige zithoeken, een speelruimte en een keuken.

Hiermee biedt de Huiskamer veel verschillende plekken. EGM-architect Daniel van den Berg: “De vorm en uitstraling van dit ontwerp sluiten perfect aan bij het thema ‘Theater der Natuur’ van het Amalia kinderziekenhuis. Het is een combinatie van openheid en privacy. De Huiskamer hangt als zwevende kiezelstenen tussen twee verdiepingen in en valt op door zijn ronde vormen. Binnen zorgen vloeiende overgangen voor geborgen ruimten vol intimiteit en rust.” Voor het interieur werkte binnenhuisarchitect Thoben & Minten het concept van EGM verder uit.

(Lees verder onder de afbeelding.)|

Projectgegevens

Omvang 124 m² bvo
Ontwerpperiode 2018 – 2020
Opening november 2021
Locatie Geert Grooteplein 10, 6525 GA Nijmegen

Opdrachtgever
Radboudumc, Nijmegen

Gebruiker
Amalia Kinderziekenhuis / Ronald McDonald Huis Nijmegen

Architect
EGM architecten, Dordrecht

Interieurarchitect
EGM interieur, Dordrecht (concept)
Thoben & Minten, Langenboom (realisatie)

Projectcoördinator
PBB Radboudumc, Nijmegen

Constructeur
Aronsohn Raadgevende Ingenieurs, Rotterdam

Werktuigbouwkundig / Elektrotechnisch adviseur
PBB Radboudumc, Nijmegen

Akoestisch/bouwfysisch adviseur
Peutz, Zoetermeer

Hoofdaannemer
Jora Vision, Rijnsburg
Cornelissen, Boekelsedijk

Werktuigbouwkundig / Elektrotechnisch installateur
Engie, Arnhem

Fotografie
Scagliola + Brakkee

Advertisment ad adsense adlogger