Tijdelijke sociale huurwoningen en Skaeve Huse in Utrecht

Tijdelijke sociale huurwoningen en Skaeve Huse in Utrecht

De gemeente Utrecht maakt werk van het nijpend tekort aan sociale huurwoningen. Deze week berichtten woningcorporaties Mitros en Portaal de komst van 510 tijdelijke sociale huurwoningen en 7 Skaeve Huse in het braakliggende gebied Overtuin in Leidsche Rijn. Rond de zomer van 2017 zijn de woningen klaar om in te wonen.

De tijdelijke studio’s die worden neergezet zijn bedoeld voor jongeren. Er is ook ruimte voor andere mensen die woonruimte van de corporaties nodig hebben, zoals statushouders en mensen die de maatschappelijke opvang verlaten.

Kant en klaar

De 510 studio’s komen kant en klaar geleverd naar Leidsche Rijn en worden daarna geplaatst op de fundering. De woningen zijn 21 m2, gestoffeerd en volledig zelfstandig met eigen keuken en sanitair. De studio’s zijn verdeeld over 4 blokken, hebben elk 5 woonlagen en een lift. Ze staan rond een groen binnenterrein met een gebouw voor een beheerkantoortje en centrale ontmoetingsruimte. De woningen zijn goed geïsoleerd volgens de normen voor energielabel A. De huurprijs wordt circa 455 euro exclusief servicekosten.

Skaeve Huse

De komst van de 7 Skaeve Huse was al langer bekende, maar het gaat er nu echt van komen. Deze speciale woonvorm biedt huisvesting aan mensen die behoefte hebben aan een prikkelarme woonomgeving. De bewoners krijgen intensieve begeleiding. Naast de 7 Skaeve Huse is er een achtste woning voor de begeleiders. De bouwlocatie van het project ligt tussen de A2 en het Amsterdam Rijnkanaal. De gemeente stelt de grond tijdelijk beschikbaar. De woningen worden gebouwd door ontwikkelaar Esprit Projectontwikkeling en aannemer Hardeman. Roodhals Capital begeleidde de overeenkomst. Mitros en Portaal verzorgen de verhuur en het beheer.

Advertisment ad adsense adlogger