Start bouw woontoren De Maasbode in Rotterdam

BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling (BPD) is gestart met de bouw van woontoren De Maasbode in Rotterdam, in de wijk Cool – Witte de Withkwartier.

De Maasbode bestaat uit 94 woningen, waarvan 44 eengezinswoningen, midden in het centrum van Rotterdam

Er is sinds begin januari groen licht voor de bouwrijpe grond, de sloopwerkzaamheden zijn bijna klaar en BPD is gestart met het leveren van de appartementsrechten aan de kopers. Begin 2022 start aannemer Van Wijnen Stolwijk met het slaan van de eerste damwanden en het graven van de bouwput.

Woonconcept

De Maasbode bestaat uit 94 woningen, waarvan 44 eengezinswoningen, midden in het centrum van Rotterdam. Dit 70 meter hoge gebouw aan de William Boothlaan, op de hoek Schiedamse Vest en de Schiedamsesingel, heeft straks binnenstraten op hoogte. Hiermee heeft een klein stukje Rotterdam straks een volledige woonwijk die de hoogte in gaat.

Bas Kurvers, wethouder Bouwen &Wonen: “De Maasbode is een bijzonder project midden in de stad waar gezinnen kunnen wonen. Vooral het wonen in een eengezinswoning in een ‘eigen woonstraatje’ op hogere verdiepingen is uniek te noemen. Buren kunnen elkaar hier ontmoeten en kinderen veilig samen spelen. In Rotterdam kijken we uit naar de komst van nog meer van dit soort concepten, want de ruimte die we hebben is beperkt en hiermee ontstaat er als het ware een wijk op hoogte.”

Paul Becht, ontwikkelingsmanager BPD: “Rotterdam is een trotse stad. Hier gebeurt het. Dat maakt het voor ons als BPD ook zo tof om gebiedsontwikkeling te doen. Een volledig woongebied met kwaliteit in één gebouw. Je vindt er klassieke woonhuizen, winkels, villa’s en appartementen. Gedurfd, veelzijdig, zonder concessies.”

(Lees verder onder de afbeelding.)

Eigen straat

De gemeente Rotterdam heeft als ambitie om gezinnen in de stad te houden. Gezinnen willen graag in de stad wonen, maar willen ook graag een sociale omgeving voor hun kinderen.

In de Maasbode creëert BPD verdiepingen met 11 eengezinswoningen aan een eigen straat met een open gevel tussen woning en straat. Zo ontstaan er buurtstraatjes in het gebouw waar kinderen kunnen spelen en buren elkaar kunnen ontmoeten, in beschutte hofjes met uitzicht op de stad.

Evert Kolpa, Van Bergen Kolpa Architecten: “’Wanneer je het gebouw van de grond tot aan de top bekijkt, vind je alle elementen van een woongebied terug. Met uiteraard een gezamenlijke entree, waar je elkaar ontmoet en winkels vindt. Daarboven zitten lofts en appartementen, omgeven door de dynamiek van de stad. “

Verder naar boven vind je straten met klassieke gezinswoningen met groen en een voor- en achterom. “De overhoekse appartementen bovenin, zorgen voor rust en zicht op de stad. Met uiteraard zeer ruime woningen bovenin het gebouw, met alle luxe die daarbij hoort.”

De Maasbode is vooral een sociaal ontwerp en het combineert op innovatieve wijze het hoog stedelijke leven met de sociale kwaliteiten van een suburbane woonbuurt.

Advertisment ad adsense adlogger