Prefab vakantiewoningen in Ouddorp

Prefab vakantiewoningen in Ouddorp

In een gecultiveerd duinlandschap direct aan de Noordzee zijn circa 240 vakantiewoningen opgeleverd.

De vakantiewoningen worden ter plaatse samengesteld

De woningen zijn gelegen op verschillende hoogtes en vormen één geheel met de omgeving. Dit is mede te danken aan het gebruik van natuurlijke materialen, zoals hout voor de gevels en riet op de daken.

Het skelet bestaat ook uit hout, afgewerkt met gipsvezelplaten (12.5 mm) van Fermacell. “In eerste instantie stond gipskarton in combinatie met OSB‐3 constructieplaat voorgeschreven in het bestek”, vertelt Claus Ursem engineer Ursem Modulaire Bouwsystemen uit Wognum. “Maar we wilden liever gipsvezelplaten. Die zijn door de homogene structuur meer stootvast dan gipskarton. Bovendien zijn ze vochtregulerend.”

Losse elementen

De vakantiewoningen worden 2D geleverd, dus als losse elementen geleverd en ter plaatse samengesteld als woning. Dat betekent dat de wanden in weer en wind staan tot het casco waterdicht is. Ursem: “Daar kan gipskarton niet tegen, maar een gipsvezelplaat wél. Immers deze worden vanuit de fabriek geïmpregneerd. Zodanig kunnen ze al in de ruwbouw geplaatst worden. Met deze argumenten wist ik hoofdaannemer Ballast Nedam te overtuigen om te switchen van product.”

Ursem Modulaire Bouwsystemen leverde op locatie de HSB‐elementen met kozijnen inclusief glas. Hier zijn de woningen vervolgens verder opgebouwd: van het leggen van de betonvloer tot het plaatsen van het dak. De vakantiewoningen zijn recent opgeleverd: ook is het laatste huis al verkocht. Een deel van de woningen is bestemd voor verhuur door Landal Greenparks.

Advertisment ad adsense adlogger