Bouwsector trekt vanaf 2015 enorm aan

Taco van Hoek EIB

Het Economisch Instituut voor de Bouw (EIB) stelt in het rapport `Verwachtingen bouwproductie en werkgelegenheid` dat de bouwsector vanaf 2015 enorm aantrekt. De woningbouwproductie zal in 2015 met 17% groeien en in de periode daarna, van 2016 tot en met 2019, groeit de bouwproductie gemiddeld met 10,5% per jaar.

EIB: “Het wordt een heel fors herstel”

`De bouw wordt de komende jaren de grote groeisector`, stelt EIB-directeur Taco van Hoek. Een voorziene groei van 17% is ongekend. `Dat hebben we lange tijd niet kunnen zeggen.` De afgelopen jaren kromp de bouw. Vergeleken met 2008 ligt de productie een kwart lager en de woningnieuwbouw 40% lager. Dit jaar zal de nasleep van de crisis nog merkbaar zijn, met een dalende woningproductie van 7%. De grond-, weg-, en waterbouw stabiliseert dit jaar en de utiliteitsbouw groeit dit jaar licht met 1%. De utiliteitsbouw en de grond-, weg-, en waterbouw groeien de komende jaren minder sterk, met percentages rond de 2%.

De vraag naar woningen zal groeien. `Het wordt een heel fors herstel, dankzij de marktkrachten`, aldus Van Hoek. `Op een breed front is sprake van herstel` concludeert hij. `De woningverkopen nemen toe, de prijzen stabiliseren en de orderportefeuilles van aannemers laten een lichte stijging zien.`

Bron: Financieel Dagblad

Bouwsector trekt vanaf 2015 enorm aan. Zie ook:
Bouwsector dit jaar nog onder druk.

Advertisment ad adsense adlogger