Meerwerkblok

Meerwerk

Vrijwel dagelijks krijgt Bouwend Nederland Advies vragen over meer- en minderwerk. Meestal is er sprake van een meerwerkfactuur, waarover discussie is met de opdrachtgever. Om bouwondernemers én opdrachtgevers te helpen, lanceert men daarom het zogenaamde ‘meerwerkblok’.

Het valt voor bouwondernemers soms niet mee om de betaling van de meerwerkfactuur af te dwingen. Hiervoor moet de aannemer kunnen bewijzen dat de opdrachtgever vooraf wist van de extra kosten die aan de bestekswijziging waren verbonden. Het eenvoudigst voor alle betrokken partijen is dat te bewijzen wanneer er ondertekende meerwerkoffertes liggen. In de dagelijkse praktijk schiet dat er echter wel eens bij in.

Maak afspraken over meer- en minderwerk

Om bouwondernemers én de opdrachtgevers te helpen, lanceert Bouwend Nederland daarom het zogenaamde ‘meerwerkblok’, dat de vastlegging van de meerwerkopdracht vereenvoudigt. Door goed gebruik te maken van de Standaard Wijzigingsopdracht, zoals het meerwerkblok genoemd wordt, leggen opdrachtgever en bouw-ondernemer afspraken over meerwerk op eenvoudige wijze schriftelijk vast. Ook de prijs van het meerwerk. Hierdoor is het voor alle betrokkenen vooraf duidelijk, wat de wijziging in de opdracht doet met de (richt)prijs ervan. Ook de consequenties voor de uitvoeringsduur kunnen meteen worden aangegeven.

Bruikbaar bij alle soorten werk

Het meerwerkblok bevat op doordrukpapier modellen voor meerwerkoffertes. Zowel opdrachtgever als opdrachtnemer dienen het ingevulde document te voorzien van hun handtekening.
Dankzij het handzame formaat en de doordrukvellen kan het meerwerkblok zeker ook gebruikt worden op de bouwplaats om afspraken, groot of klein, direct en bindend vast te leggen. Het meerwerkblok is te gebruiken bij alle soorten opdrachten voor werken, zowel in de Bouw als in de Infra.
Klik hier om Het Meerwerkblok te bestellen

Lees verder in editie 4-2011

Advertisment ad adsense adlogger