Zij-instromers gezocht voor baan in bouw Gelderland

Zij-instromers gezocht voor een baan in de bouw in Gelderland

Eind maart gaf gedeputeerde Peter Kerris het startsein voor het Transitiehuis Gelderland in Apeldoorn. Een nieuw bouwinitiatief dat zij-instromers klaarstoomt voor een baan in de bouw, installatie en elektrotechniek.

“Veel mensen die solliciteren op een baan in de bouw maar buiten de boot vallen verdwijnen nu uit beeld”

Peter Kerris: “We moeten de komende vijf jaar 45.000 woningen bouwen om de woningnood in Gelderland aan te pakken. We hebben vakmensen nodig om die woningen te bouwen. Met het Transitiehuis Gelderland (THG) geven we zij-instromers een kans op een baan in de bouw, installatie en elektrotechniek.’

Bouwmensen Apeldoorn

Het Transitiehuis Gelderland is een initiatief van Bouwmensen Apeldoorn. In samenwerking met de ROC’s in de regio zet het THG onderwijstrajecten op voor de verschillende soorten zij-instromers. Naast een eigen campagne werkt het THG voor de werving van nieuwe kandidaten samen met de gemeente en het UWV. Het THG is er voor: mensen die van werk naar werk willen gaan, mensen in de bijstand, mensen met een uitkering, statushouders en schoolverlaters.

Snel opleiden

Het THG in Apeldoorn wil zij-instromers versneld opleiden voor een baan in de bouw, installatie en elektrotechniek. Met aandacht voor de opleiding van statushouders en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Naast scholing biedt het THG ondersteuning op sociaal maatschappelijk gebied, o.a. met het programma ‘Tel mee met Taal’.

Toekomstige arbeidsmarkt

Nieuwe werknemers worden breed opgeleid in de techniek, door samen te werken met Bouw, Installatietechniek en de Onderhoudsbranche. Hierdoor krijgen deelnemers een betere voorbereiding op de toekomstige arbeidsmarkt, krijgen werkgevers voldoende inzicht in de talenten van nieuwe werknemers en kan het onderwijs meer ervaring opdoen in maatwerk voor scholingstrajecten.

Talent Beter Benutten

“Het maken van een goede match voor zij-instromers met de juiste medewerker op de juiste plek, is nodig om de bouwversnelling te kunnen maken”, zegt Martien van Reen van het THG: “We moeten talent beter benutten. Veel mensen die solliciteren op een baan in de bouw maar buiten de boot vallen verdwijnen nu uit beeld. Zonde, ze zijn namelijk wel geïnteresseerd om in de bouw aan de slag te gaan, misschien niet als timmerman, maar wel als monteur. Dus laten we er samen voor zorgen dat we deze mensen behouden voor de bouw in Gelderland.”

Advertisment ad adsense adlogger