Zwaar-werkregeling, tot 3 jaar eerder stoppen in bouw en infra

Zwaar-werkregeling, tot 3 jaar eerder stoppen in bouw en infra

De Zwaar-werkregeling. Er is door de politiek, branches en bonden veel gedaan aan extra aandacht en mogelijkheden voor werknemers in de zo benoemde zware beroepen. In- en voor de Bouw en Infra is de regeling in de cao opgenomen. Inschrijven kan. Onderstaande informatie is voor werknemers en werkgevers.

“Een van de belangrijkste afspraken in de cao Bouw en Infra was de Zwaar-werkregeling”

Zwaar-werkregeling 3 jaar voor AOW

Bouwplaatsmedewerkers* kunnen maximaal 3 jaar voor hun AOW-leeftijd stoppen met werken. Het uitkeringsbedrag is 21.200 euro bruto per volledig jaar dat eerder wordt gestopt. Instromen in de Zwaar-werkregeling kan van 1 januari 2021 tot en met 31 december 2025.

Er is een uitgebreide website met informatie voor de werknemer en werkgever ingericht. Hier worden de regeling en voorwaarden toegelicht voor zowel werknemers-, als voor werkgevers in de bouw en infra.

*Voor wie?

Er is veel te lezen op de site, derhalve een kort overzichtje. Je kunt deelnemen als je:
• Direct voorafgaand aan deelname bouwplaatswerknemer bent en valt onder de cao Bouw en Infra.
• Op 1 juli 2019 of op 1 januari 2020 bouwplaats-werknemer was en valt onder de cao Bouw en Infra.
• Als je de laatste 25 jaar ten minste 20 jaar als werknemer onder de cao Bouw en Infra hebt gewerkt.

Nader info en downloads

Een flyer met informatie is hier te downloaden. Daarin de regeling in het kort, tips en adviezen. Ook tref je daar het Uitvoeringsregelement van de Zwaar-werkregeling.

Werkgever? Kijk hier het webinar terug

Om de nieuwe regeling praktisch toe te lichten, organiseerde Bouwend Nederland onlangs een gratis webinar over de regeling voor werkgevers. Het webinar is hier terug te zien.

Let op

De redactie van B+U verwijst voor details, actualiteit en updates over de Zwaar-werkregeling naar de genoemde site en de informatiebronnen bij je werkgever, de overheid, bonden, brancheverenigingen en/of andere werkgeversorganisaties. Raadpleeg deze als je vragen hebt, of gebruik wilt gaan maken van de regeling. Aan de door de redactie van B+U opgestelde informatie zijn geen rechten te ontlenen.

Eerder schreven wij ook over werkgerelateerde gezondheidsklachten van ouderen in de bouw.

Bronnen ‘Zwaar-werkregeling voor de cao Bouw en Infra’: De site zwaarwerkregeling.nl en van de FNV en Bouwend Nederland.

Advertisment ad adsense adlogger