Als het echt lang mee moet, Dakdekkersbedrijf Arend Barkhuis

  • Dakdekkersbedrijf Arend Barkhuis 3

Met 25 jaar ervaring in de dakdekkersbranche, is Dakdekkersbedrijf Arend Barkhuis met recht een oude rot in het vak. Sinds maart 2000 nam hij de beslissing om voor zichzelf te beginnen en in 2001 kwam zijn broer Tieme het bedrijf versterken want het aantal nieuwe orders groeide in een rap tempo. Anno 2015 telt het bedrijf zes werknemers die met veel enthousiasme en kundigheid te werk gaan.

De opdrachtgevers van Dakdekkersbedrijf Arend Barkhuis zijn woningbouwverenigingen, gemeenten, aannemers en particulieren. Voor deze partijen verwerkt het bedrijf kunststof en bitumineuze dakbedekking. Arend Barkhuis levert complete daken af inclusief de afwerking en eventuele isolatie. Naast deze hoofdwerkzaamheden zijn ze ook actief op het gebied van onderhoud, renovatie en reparatie van de daken en goten. Ook het plaatsen van een lichtkoepel en een solatube behoort tot de mogelijkheden. Door hun jarenlange ervaring hebben de beide broers Barkhuis een goede kijk van zaken en worden dan ook ingezet bij het inspecteren van daken. Hierbij maken zij gebruik van een warmtebeeldcamera die een mooi beeld geeft van de eventueel aanwezige problemen.

Dakbedekking

Dakbedekking bestaat uit vele soorten. Bitumeuze dakbedekking is de bekendste dakbedekking die veel wordt gebruikt. Tegenwoordig werken ze bij Arend Barkhuis veel met kunststof dakbedekkingen omdat dit veiliger is, men hoeft niet meer met open vuur te werken wat brandgevaar oplevert. EPDM resitrix heeft bij het bedrijf de voorkeur omdat dit een milieuvriendelijke dakdekking is die tevens geschikt is voor groendaken, bakgoten onder een rieten dak en als loodslab ter vervanging van lood. De verwerking van deze kunststof dakdekking kan op vele manieren. De mogelijkheden zijn legio en het is ook voordelig op de lange termijn, want de dakdekking heeft een zeer lange levensduur.

Officieel dealer

Sinds 2010 mag Arend Barkhuis zich officieel dealer van Ecostar EPDM leien noemen. Ecostar leien zijn volledig recyclebaar en het gewicht is ten opzichte van een gewone interniet lei veel lichter, dus dat maakt de lei uitermate geschikt voor lichtgebouwde constructies. De Ecostar lei heeft bijna geen onderhoud nodig en heeft een zeer lange levensduur voor zowel woningen als overkappingen.

Daglichtsystemen

Nu de donkere maanden weer volop aanwezig zijn, is een goede verlichting in huis onontbeerlijk in het interieur. Licht is een belangrijke sfeermaker en heeft veel invloed op kleuren en ruimteverwerking. Licht kan een ruimte veranderen en de kamer groter, smaller, hoger of lager maken. Door het plaatsen van een lichtkoepel of solatube krijgt de desbetreffende kamer ineens een heel ander aanzicht. De kamer is ineens veel warmer en ruimer en uiteraard lichter geworden. Arend Barkhuis geeft graag advies over het plaatsen van de lichtkoepels en geeft te allen tijde informatie over een dakinspectie, onderhoud, renovatie of nieuwbouw. Ook dakveiligheid behoort tot het pakket, wat tegenwoordig steeds belangrijker is. Veelal wordt er gewerkt met vaste aannemers zodat de lijnen kort zijn en er duidelijke communicatie plaatsvindt.

Ordel 8
9331 EX Norg
T 0592613786
www.arendbarkhuis.nl

Advertisment ad adsense adlogger