Boomkwekerij Udenhout

Boomkwekerij Udenhout

Een team met passie voor groen

Al sinds 1950 is Boomkwekerij Udenhout een begrip in het mekka van boomkwekerijen. Maar liefst 160 hectare grond is beplant met ruim zeshonderd soorten laan- en parkbomen. Onder de deskundige leiding van de tweede generatie, Kees van Iersel, is het bedrijf uitgegroeid tot een welvarende kwekerij waar het bontzorgen van de klant voorop staat. Bij Boomkwekerij Udenhout is klant koning.

Het bedrijf staat in de branche bekent als een kwekerij die vele nieuwe soorten buitenlandse variëteiten naar Nederland heeft gehaald. Het bedrijf wil namelijk een zo compleet mogelijk sortiment aan kunnen bieden en heeft deze nieuwe soorten met succes in eigen kwekerij doorgekweekt. Maatschappelijk verantwoord ondernemen is bij Boomkwekerij Udenhout niets nieuws. Vandaar dat er gewerkt wordt volgens de laatste normen van de milieukeurcriteria en is het bedrijf gecertificeerd Milieukeur kweker.

Kracht

Bij Boomkwekerij Udenhout ligt de kracht in korte lijnen, duidelijke communicatie, één aanspreekpunt, één logistiek traject en levering op één gewenst tijdstip, nationaal of internationaal. Kwaliteit staat centraal in elk project, ongeacht de grootte. En mochten er onverwachte wijzigingen doorgevoerd worden in het traject, geen probleem voor Boomkwekerij Udenhout. Voor hen geldt dat er voor elk probleem een oplossing geldt. Naast hun specialisme op het gebied van laanbomen, is het bedrijf ook leverancier van een totaalpakket. Met hun solide opgedane contacten in de branche levert Boomkwekerij Udenhout naast bomen ook bosplantsoen, heesters, vaste planten, rozen, bloem­bollen, etc.

Boomproject van het Jaar

De eerste editie van de landelijke competitie Boomproject van het Jaar is een feit. Boomkwekerij Udenhout leverde 97 zware Moeras­eiken, Quercus palustris, voor het winnende project Pannekoekendijk in Zwolle. Branchevereniging VHG heeft dit jaar voor het eerst de landelijke competitie Boomproject van het Jaar (BvhJ) gehouden. Hiermee is het nuttige, mooie en vakkundige werk van in boomgespecialiseerde bedrijven op de kaart gezet. Door de succesvolle samenwerking tussen de gemeente Zwolle, Aannemersbedrijf Roelofs, BTL Bomendienst en Boomkwekerij Udenhout is in Zwolle een leefbare stadsentree met een statig groen karakter gerealiseerd.
Op 10 juni 2016 heeft BTL de prijs in ontvangst mogen nemen. In het juryrapport werden vooral de vele extra bomen in het parkachtige ontwerp en de mooie aansluiting bij de omgeving geprezen. Bijzonder is de gedurfde beplantingsperiode in de zomer van 2015. Doordat de sapstroom in de bomen aanwezig is, is de kans op beschadigingen heel groot. Bij Boomkwekerij Udenhout zijn de 97 Quercus palustris kokoskluit (maat 25-30) met zorg en passie voorbereid op het plantmoment. Door de samenwerking van professionele en vakbe­kwame partners is de uitvoering een succes geworden met een prachtig resultaat. Kijk voor meer succesvolle afgeronde projecten met beeldmateriaal op: www.udenhout-trees.nl.

Schoorstraat 23,
5071 RA udenhout (NL)
T +31 (0)13 511 7500
F +31 (0)13 511 7501
I www.udenhout-trees.nl


Quercus phellos Hightower

Quercus phellos ‘Hightower’

U bent gewaarschuwd: Op deze Quercus phellos ‘Hightower’ wordt iedereen verliefd, van teler tot landschapsarchitect. De Hightower is een Willow oak oftewel Wilgenblad eik; fijn bebladerd met een lancetvormig blad. In tegenstelling tot de ‘gewone’ eik met een robuust karakter en stevig groen, geeft het fijne bladerdak van deze Quercus phellos ‘Hightower’ een transparante gloed. De herfstverkleuring is fenomenaal en deze sierlijke boom brengt door haar biodiversiteit de natuur terug in stad en dorp. De glanzende donkergroene bladeren verkleuren in de herfst naar geel/oranje.

Quercus cerris Marvellous

Quercus cerris ‘Marvellous’

Boomkwekerij Udenhout is trots op haar licentie voor de Quercus cerris ‘Marvellous’. Het is een prachtige parkboom en zeer goede laan- en straatboom voor brede profielen. Deze ‘wintergroene’ moseik houdt zijn blad tot aan de eerste echte strenge nachtvorst en soms nog wel langer.Advertisment ad adsense adlogger