Diverse bijzondere technieken onder één dak

Orion-Dilatatieprofielen-perrons

Orion Speciale Technieken is een van de weinige bedrijven die zich gespecialiseerd heeft in een aantal bijzondere technieken. Deze technieken zijn multi-inzetbaar in de bouwsector en het bedrijf wordt dan ook steeds vaker in de arm genomen bij toepassingen binnen deze branche.

Door jarenlange ervaring heeft Orion Speciale Technieken ­grote expertise op een zeer uiteenlopend gebied. De werknemers van Orion zijn allen gecertificeerd en zetten zich vol enthousias­me elke dag opnieuw in om aan de gestelde eisen van de klant te voldoen. Orion biedt hen voortdurend cursussen aan om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen in het vakgebied. Het bedrijf is dan ook voortdurend bezig met het ontwikkelen van innovatieve oplossingen om de juiste passende oplossing te vinden bij de wens van de opdrachtgever.

Kwaliteit

Orion Speciale Technieken is gespecialiseerd in: Verwerken van giet­asfalt op parkeerdaken, hellingbanen en bedrijfsvloeren; Aanleggen en herstellen van vloeistofdichte voorzieningen; Betonreparaties, scheuren injecteren en conserveren van betonconstructies; Voegovergangen, inspectie en het geven van advies. Kwaliteit staat bij het bedrijf hoog in de prioriteitenlijst. Alle leveringen worden streng gecontroleerd op hun kwaliteit. De uitvoering op de werkplaats gebeurt niet zonder behulp van goed apparatuur en gemotiveerde en ervaren werknemers. De diverse betonreparaties brengt Orion Speciale Technieken conform CUR-aanbevelingen aan. De organisatie beschikt dan ook over het procescertificaat KOMO BRL 3201/02, ISO 9001 en het veiligheidscertificaat VCA-P.

Waterdicht parkeerdek

Voor een project in Hoogvliet dat sinds oplevering van het destijds nieuwbouwproject al lekkages ondervond via het parkeerdek in de onderliggende winkel, heeft Orion een oplossing op maat. Orion heeft zonder opbreekwerkzaamheden van het bestaande systeem de opdracht verkregen om het parkeerdek te voorzien van een waterdichte gietasfaltconstructie. Al met al een behoorlijke klus die toch in zes weken geklaard is. Voor Orion is dit een mooie referentie die het product gietasfalt met al zijn positieve eigenschappen weer eens op de kaart zet.

Station Utrecht Vaartsche Rijn

In de perrons van het station Utrecht Vaartsche Rijn zijn en ­worden waterdichte voegprofielen toegepast. In 2013 werden de eerste voegprofielen geleverd en gemonteerd nabij de bestaande sporen. Momenteel worden op de perrons de nieuwe, nog aan te leggen, railverbindingen aangepakt. Orion Speciale Technieken is in beide gevallen ingeschakeld voor de montage van de voegprofielen. De perrons krijgen vloeren met een kunststof toplaag afwerking.

Nieuwe ontwikkelingen

Orion Speciale Technieken EU B.V. is sinds kort de licentiehouder om een nieuw type bitumineuze voegovergang te gaan installeren. Het gaat hier om de nieuwe PrismoJoint, die als prijswinnaar uit de door Rijkswaterstaat uitgeschreven prijsvraag ‘Stille duur­zame voeg­overgangen’ is gekozen en in de keuzematrix van Rijks­waterstaat is opgenomen. PrismoJoint is een geoptimaliseerd systeem met een hogere ontwerplevensduur dan de traditionele fluistervoeg. Ten behoeve van de prijsvraag zijn alle proeven en testen, benodigd voor het aantonen van de door Rijkswaterstaat gestelde eisen in de RTD 1007-2, uitgevoerd en goedgekeurd. Het systeem is ontworpen om zowel de beweging van de brug toe te staan alsook de brug de stabiliteit en stijfheid te geven om de krachten van het verkeer te weerstaan. Tevens is de overbrugging tegen indringing van water ­afgedicht en is de overgang tussen het asfalt wegdekoppervlak en de voegovergang van gelijk niveau zodat het ‘klap’ geluid tot het verleden behoort. Orion breidt met deze licentie haar speciale technieken uit, om zo haar klanten nog beter van dienst te kunnen zijn.

Broekakkerstraat 7
4709 PE NISPEN
Postbus 3551
4800 DN Breda
T (076) 579 74 30
www.orionspecialetechnieken.nl

Advertisment ad adsense adlogger