Fa. Roothans en Zn.

Fa. Roothans en Zn.

Thuis in agrarisch loonwerk

Al vanaf 1950 is loonbedrijf Fa. Roothans en Zn gevestigd in Borkel en Schaft. Het bedrijf werd opgestart door de heer J. Roothans Sr. die van het bedrijf in de loop der jaren een florerende business wist te maken. Samen met zijn zoon, die later ook in de zaak kwam, werd de focus geheel op het agrarisch loonwerk en grondwerk en cultuurtechnische werkzaamheden gelegd. En met succes, want anno 2016 staat de derde generatie in dit alom bekende familiebedrijf. Roothans en Zn. heeft zich gespecialiseerd in agrarisch loonwerk, grondverzet, bosbouw en cultuurtechnische werkzaamheden. Elke specialisatie wordt onderverdeeld in verschillende werkzaamheden.

Certificering

Om alle werkzaamheden aan te kunnen bieden en uiteraard correct uit te voeren staan elke dag tien enthousiaste en ervaren werk­nemers klaar, waarvan één vaste onderhoudsmonteur. Om bij te blijven aan de veranderende markt en haar ontwikkelingen, genieten alle werknemers van cursussen en scholing om over de juiste deskundigheid en motivatie te beschikken. Aangezien de eisen en regels die vanuit de overheid gesteld worden steeds meer aangescherpt worden en omdat de veiligheid en gezondheid van de eigen werknemers en derden zeer belangrijk is, heeft het bedrijf een integraal management systeem opgezet. Dit heeft geresulteerd in de certificatie van het kwaliteitssysteem volgens de norm ISO 9001: 2008 en certificatie van het veiligheidssysteem volgens de norm VCA* 2005/5.1, welke geldig zijn tot mei 2019. Tevens is Fa. Roothans en Zn. gecertificeerd voor VoedselKwaliteit Loonwerk (VKL*) geldig tot juni 2019. Bij het bedrijf geven ze jong talent graag een kans om zich te ontplooien en te groeien in hun vak. Niet voor niets zijn ze dan ook een erkend leerbedrijf GWW opleidingen in grond-, weg- en waterbouw en erkent leerbedrijf Aequor(opleidingen in de agrarische sector).

Grondwerk

Op het gebied van grondverzet is het bedrijf multi inzetbaar en heeft ruime ervaring in het met succes afronden van verschillende projecten. Fa. Roothans en Zn is bijvoorbeeld in te huren voor egaliseerwerk, waar kilverborden voor aanwezig zijn. Het aanleggen van taluds, het aanleggen en maaien van sloten het spitten van tuinen en paardrijdbakken zijn enkele van de vele werkzaamheden die de firma uitvoert op het gebied van grondverzet. Springruiter Jan Tops is een vaste klant van Fa. Roothans. In zijn Tops Arena verzorgen zij tot volle tevredenheid het grondwerk.

Bestrijden van de processierups

Tot enkele jaren gelden had alleen de omgeving van Eindhoven last van de eikenprocessierups. Tegenwoordig is de rups een nationale plaag die alleen te bestrijden is door in een zo vroeg mogelijk stadium het juiste bestrijdingsmiddel toe te passen. Fa. Roothans en Zn heeft drie nevelspuitkanonnen in bezit waarmee het bestrijdingsmiddel verneveld wordt in de luchtstroom van de centrifugale ventilator. Deze luchtstroom transporteert de fijne druppels naar en in het te behandelen gewas. Het kanon spuit tot wel vijftig meter hoogte. Het bedrijf gebruikt de kanonnen nu voornamelijk voor het bestrijden van de eikenprocessierups, maar kan dit ook voor andere doeleinden inzetten. Fa. Roothans beschikt over mogelijkheden om in een groot deel van Nederland en België de processierups te bestrijden.

Cultuurtechnische werkzaamheden

Ook ander werkzaamheden op het gebied van cultuurtechniek worden uitgevoerd zoals bezanden en vertidrainen van sport- en grasvelden. Voor al deze werkzaamheden heeft het bedrijf de nodige machines in hun machinepark die ingezet kunnen worden. Kijk voor alle mogelijkheden en de diverse werkzaamheden op: www.roothans.nl

De Schafterekker 4
5556 WJ Borkel en Schaft
Gemeente Valkenswaard
T 040-2068295
F 040-2068341
I www.roothans.nl

Advertisment ad adsense adlogger