PE/PP van design tot construct, Haner Kunststoffen en Haner Infra Innovatie

PE:PP van design tot construct, Haner Kunststoffen en Haner Infra Innovatie

Haner Infra Innovatie is in 2009 begonnen en startte 2012 een eigen productiehal, genaamd “Haner Kunststoffen”. Sinds dat jaar vormen ze een sterk team dat actief is in het ontwerpen, bouwen, vervaardigen toepassingen in PE/PP. Het bedrijf is met vier man begonnen, maar de opdrachten namen toe en daarmee ook het personeelsbestand. Anno 2016 zet het bedrijf zich met zeven personen elke dag voor de volle 100% in om elk project met succes af te ronden.

Innovatief, flexibel en oplossingsgericht denken zijn de kern­punten van Haner Kunststoffen en Haner Infra Innovatie. Zij zijn voor­namelijk sterk in innovatieve infrastructurele toepassingen en hebben vier octrooien waarmee zij monopoly hebben met hun unieke producten. In 2009 ontwikkelden zij de Eindbuis Taludbeschermer die nu bij circa vijftig gemeenten en provincies in het bestek voor­geschreven wordt. Een degelijke en innovatieve oplossing voor het probleem van kapot gemaaide eindbuizen en uitspoeling van het talud. Overtollig water lozen op sloten en vaarten gebeurt in het algemeen door middel van eindbuizen. Om problemen te voorkomen die veroorzaakt worden bij afwatering bij het gebruik van eind­buizen, heeft het bedrijf een hulpstuk ontwikkeld. Met de ontwikkelde Eindbuis Taludbescherming (E.T.) wordt het periodiek onderhoud van het talud vergemakkelijkt en is er minder kans op schade. Verder ontwikkelt de organisatie innovatieve toepassingen, zoals een stroom­profiel voor rioleringsputten, dit in plaats van een put met bolle bodem, zo wordt de doorstroming beter begeleid en komen er geen opstoppingen in het riool. De drainerende lijngoot is ook een nieuw ont­worpen product. Deze lijngoot is ontworpen om het grondwater onder een kunstwerk af te kunnen voeren, om te voorkomen dat het water in het kunstwerk stroomt en zo overlast voorkomt van gladheid en bevriezing op de helling van het kunstwerk. De eerste goot is in 2013 geplaatst in de gemeente Almere en na een succesvolle pilot zijn er in 2014 en 2015 nog eens zeven kunstwerken voorzien van deze drainerende lijngoot. Daarnaast zijn ze nu ook al bij andere gemeenten geplaatst. Om al deze oplossingen te realiseren beschikt de onder­neming over een eigen productiefaciliteit en een eigen Design & Construct afdeling en zijn zij sterk in “op maat” gemaakte producten, maar seriewerk is uiteraard ook een van de mogelijkheden.

Kernwaarden

Haner Kunststoffen ontwerpt, produceert en levert producten in opdracht. Dit varieert van rioolputten, waterzuiveringsputten tot aan zwembaden toe. In de eigen ontwerpafdeling kan de opdrachtgever zijn tekening of voorstel indienen en deze wordt vervolgens omgezet in een werktekening waarna de productieafdeling er mee aan de slag gaat voor een vlekkeloze afhandeling. Bij Haner Kunststoffen houden ze gevoel met de markt. Problemen zijn er om opgelost te worden. Elk probleem zien ze bij Haner als een uitdaging. Bij het bedrijf doen ze niet aan half werk. Alles bij Haner is maatwerk. Het product wordt dan ook pas gemaakt als de deal rond is. Meedenken met de klant, dat is een van de kernwaarden van het bedrijf. PE en PP is de toekomst en wordt steeds vaker als vervanger voor RVS gebruikt. PE/PP roest niet en staat bekend als duurzaam product. Haner Kunststoffen weet als geen ander de ins en outs van PP en PE. Kijk op: www.haner.nl voor alle toepassingen en mogelijkheden.

Bouwweg 7 A
8243PJ Lelystad
T 0320 417 809
www.haner.nl


Voordelen van PE/PP

  • Sterk (HDPE)
  • Corrosievrij
  • Hoge chemische resistentie
  • Breed temperatuurbereik
  • Geschikt voor levensmiddelenindustrie
  • Geschikt voor drinkwater
Advertisment ad adsense adlogger