Wat zijn de beste renovaties en transformaties van 2017?

Wat zijn de beste renovaties en transformaties van 2017?

Renovatie en (gebieds-)transformatie vormen een steeds groter onderdeel van de bouwopgave. De bestaande bouw kan voor een belangrijk deel voorzien in groeiende ruimtebehoefte voor wonen, werken en andere functies. Verduurzaming van de bestaande woningvoorraad is bovendien dé grote opgave van de komende decennia. Om voorbeeldige en inspirerende renovatie- en transformatieprojecten in de schijnwerpers te zetten bekroont de NRP Gulden Feniks ieder jaar de beste projecten van Nederland.

Projecten met een laag budget komen in aanmerking voor de extra prijs LOW BUDGET, HIGH IMPACT

Van 1 december 2017 tot en met 21 februari 2018 kunnen projecten weer worden ingezonden voor een NRP Gulden Feniks 2018: dé prijs voor Nederlands beste renovaties, transformaties en gebiedstransformaties. Onder de inzenders van voorgaande jaren zijn opdrachtgevers, ontwerpers, architecten, ingenieurs, constructeurs, bouwbedrijven, adviesbureaus, toeleveranciers en andere betrokken bedrijven uit de bouwsector én particuliere opdrachtgevers te vinden.

Toegevoegde waarde

Welk inspirerend, uniek of voorbeeldstellend project verdient een prijs én spotlights? Wie zijn de koplopers op het gebied van duurzaamheid en wie heeft maatschappelijke én economische toegevoegde waarde gerealiseerd, zonder de esthetiek van de opgave uit het oog te verliezen?

Voorwaarden

• Het project is (grotendeels) in 2017 opgeleverd.
• Een project inzenden kan voor een van de volgende drie categorieën: RENOVATIE, TRANSFORMATIE of GEBIEDSTRANSFORMATIE.
• Het project moet worden ingediend namens het team van opdrachtgever, architect én bouwbedrijf. Bij gebiedstransformatie dient de inzendende partij een initiërende rol te hebben vervuld.
• Het project behelst een substantiële ingreep wat betreft casco en/of inbouw en bestaat uit minimaal één juridische kavel bij renovatie en transformatie.
• Projecten met een laag budget komen in aanmerking voor de extra prijs LOW BUDGET, HIGH IMPACT.

In het kort:
• Inzenden kan digitaal via NRPGULDENFENIKS.NL.
• Alle ingezonden projecten worden beoordeeld door een vakkundige jury.
• Alle ingediende projecten worden zowel gepubliceerd op de website NRPGULDENFENIKS.NL.
• Nominaties voor NRP Gulden Feniks 2018 worden in het voorjaar bekend gemaakt.
• De prijsuitreiking vindt op 25 juni 2018 plaats.

Over NRP

Als onafhankelijke stichting stimuleert NRP het duurzaam (her)gebruik van de bestaande omgeving door kennisontwikkeling, verbinding en inspiratie. Om te leren van innovatieve en succesvolle projecten reikt NRP ieder jaar de NRP Gulden Feniks uit aan de beste en meest innovatieve (gebieds)transformatie- en renovatieprojecten van Nederland; de ‘Oscars’ van de Nederlandse bouwwereld. Lees meer over NRP op NRP.NL.

Advertisment ad adsense adlogger