Rotterdam-Zuid krijgt ruim 21 miljoen om woningen te verbeteren

Rotterdam-Zuid krijgt ruim 21 miljoen om woningen te verbeteren

Rotterdam-Zuid heeft wijken met veel particuliere woningen die in één keer met de rest van de wijk verbeterd moeten worden. De gemeente Rotterdam kan dat doen door de huizen op te kopen en verbeteren en verduurzamen Daar is veel geld voor nodig. De gemeente Rotterdam kan dat niet opbrengen vanuit haar eigen fondsen alleen. Het Rijk helpt vanuit het Volkshuisvestingsfonds. Daaruit krijgt de gemeente Rotterdam 21,1 miljoen euro voor de verbetering van de woningen in Rotterdam-Zuid.

“Het ministerie van Binnenlandse Zaken berichtte deze week over de toekenning aan Rotterdam-Zuid vanuit het Volkshuisvestingsfonds”

Met het toegekende bedrag van 21,1 miljoen euro kan de gemeente 193 woningen aankopen om te renoveren en verbeteren, te verduurzamen, te vergroten of, als het niet anders kan, twee kleinere woningen samen te voegen tot één normale woning. Daarnaast pakt de gemeente bij 115 woningen het herstel van de gevels. De gevels worden opgefrist met gevelreiniging en oude kozijnen en onveilige balkons worden vervangen.

Nu duidelijk is dat het geld vanuit het Volkshuisvestingsfonds ook daadwerkelijk komt, gaat de gemeente eigenaren en bewoners benaderen om ze in te lichten. Ze krijgen binnenkort nader bericht over de plannen rond de woningen in Rotterdam-Zuid.

Het is niet de eerste keer dat Rotterdam voor Rotterdam-Zuid een beroep doet op het Volkshuisvestingsfonds van het Rijk. Het eerder toegekende geld kwam goed van pas binnen het Nationaal Programma Rotterdam Zuid, een langdurig programma om de leefbaarheid van Rotterdam-Zuid op een steeds hoger niveau te brengen. Het gaat daarbij om onder andere aspecten als wonen, werkgelegenheid, veiligheid, cultuur en scholen.

Rotterdam-Zuid krijgt ruim 21 miljoen vanuit Volkshuisvestingsfonds om woningen te verbeteren. Zie ook:
Nieuwe woonvisie en bouwwet in Rotterdam.

Advertisment ad adsense adlogger