Beste Gebouw van het Jaar 2024 open voor aanmeldingen

Beste Gebouw van het Jaar 2024 open voor aanmeldingen

De BNA Beste Gebouw van het Jaar 2024 architectuurprijs is gestart. De prijs van de Branchevereniging voor Nederlandse Architectenbureaus, is een belangrijk jaarmoment in de wereld van architectuur in Nederland. Architectenbureaus en opdrachtgevers met projecten die in 2023 in Nederland in gebruik zijn genomen worden uitgenodigd om deze in te dienen.

“De inschrijving voor Beste Gebouw van het Jaar 2024 loopt tot eind februari”

BNA huldigt

De BNA Beste Gebouw van het Jaar 2024 prijs huldigt met de prijs de bijzondere architectonische prestaties die aan de opdrachtgevers en samenleving architectonische meerwaarde bieden. Het biedt een platform voor architectenbureaus om hun meest innovatieve en impactvolle projecten te presenteren. Ook dit jaar wordt een breed scala aan inzendingen verwacht, variërend van duurzame en ecologisch verantwoorde gebouwen, tot grensverleggende ontwerpen in stedelijke en landelijke omgevingen.

Extra erkenning

De winnaar van de BNA Beste Gebouw van het Jaar 2024 wordt aangekondigd tijdens de feestelijke prijsuitreiking op 16 mei. Deze erkenning biedt niet alleen een mooie titel, maar ook een platform voor winnaars om hun werk op nationaal en internationaal niveau te presenteren. De winnaar wordt ook ingezonden voor de Mies van der Rohe Award.

Aanmelden

De inschrijving voor de competitie is nu geopend en loopt tot en met 28 februari. Architectenbureaus en opdrachtgevers met projecten in Nederland die in 2023 in gebruik zijn genomen worden uitgenodigd om deze in te dienen. De inzendingen worden vervolgens beoordeeld door een vakjury, bestaande uit vooraanstaande mensen uit de wereld van architectuur en stedelijke ontwikkeling.

Beste Gebouw van het Jaar

BNA Beste Gebouw van het Jaar is de Nederlandse architectuurprijs voor architectenbureaus die opdrachtgevers en samenleving meerwaarde biedt. De prijs wordt sinds 2006 uitgereikt. Inzenders voor Beste Gebouw van het Jaar tonen aan dat het gebouw excellentie in brede zin biedt. Naast de architectonische kwaliteit, worden ook de gebruiks- en belevingswaarde, de toegevoegde maatschappelijke waarde en de kwaliteit van de samenwerking meegewogen.

Foto: Gebouw van het Jaar 2023, ‘Jonas’ van Orange Architecten.
Fotograaf Sebastian van Damme.
Bron BNA, Branchevereniging voor Nederlandse Architectenbureaus.

Beste Gebouw van het Jaar 2024 open voor aanmeldingen. Zie ook:
BNA: “Plannen en vergunningen vertragen bij gemeenten”.

Advertisment ad adsense adlogger