Boomverankering noodzakelijk voor verkeersveiligheid

Boomverankering noodzakelijk voor verkeersveiligheid

Boomverankering is in verband met de veiligheid van groot belang. Het verankeren van bomen kan op diverse manieren. Toch zag GreenMax dat er nog steeds bomen met autogordels worden verankerd.

Het gevolg van het gebruik van autogordels is dat de bomen niet voldoende ruimte krijgen om in de breedte te groeien. Na verloop van tijd krijgen de bomen dan ‘littekens’ op de plekken waar deze is afgekneld door de autogordel.

Kluitverankering

Een meer geschikte manier het kluitverankeringssysteem. De boom wordt dan niet belemmerd in zijn diktegroei maar staat wel stevig vast. Daarnaast is het een zeer efficiënte manier van verankeren waar weinig mankracht bij nodig is.

Diverse boomverankeringssystemen

Het verankeren van bomen is van belang om gevaarlijke situaties langs wegen te voorkomen. In onderstaande video wordt getoond hoe scheven bomen langs een weg (de N348) neer worden gezet en stevig worden verankerd. Bij dit project (uitgevoerd door GreenMax) werden de bomen op diverse manier verankerd. Een aantal bomen werden verankerd met grondankers, ook is er gebruik gemaakt van betonstaalmat om bomen te verankeren. Ten slotte zijn een aantal bomen op de traditionele manier verankerd met ondergrondse boompaalverankering.

Advertisment ad adsense adlogger