Bouw megabioscoop Jaarbeursplein Utrecht gestart

Bouw megabioscoop Jaarbeursplein Utrecht gestart

In Utrecht is de bouw van een megabioscoop aan het Jaarbeursplan van start gegaan. Afgelopen donderdag ochtend vonden de eerste werkzaamheden plaats. Wanneer alles volgens planning gaat, zal de bioscoop over ruim een jaar klaar zijn voor gebruik. De bioscoop zal de grootste van Nederland worden.

De bioscoop zal 14 zalen krijgen en 3.300 stoelen. Naast de gebruikelijke filmzalen, worden diverse ruimtes aangelegd die speciaal gebruikt kunnen worden voor events of congressen.

IMAX-zaal?

Utrechtse nieuwssite DUIC meldt dat de ontwikkelaar, Kinepolis, heeft laten weten dat het nog te vroeg is voor uitspraken over welke technische installaties er worden aangelegd in de megabioscoop. Dit naar aanleiding van de veelgestelde vraag of de bioscoop een IMAX-zaal zal krijgen. Wel krijgt de bioscoop een zogenaamde ‘grommende zaal’ een bioscoopzaal die bezoekers laat meetrillen met het geluid. Dit is mogelijk door gebruik van een geluidsniveau die de lage tonen niet alleen laat horen, maar ook laat voelen.

Breda en Dordrecht

Na opening wordt gemikt op meer dan een miljoen bezoekers per jaar. De opening moet begin 2017 plaatsvinden. De van oorsprong Belgische bioscoopontwikkelaar werkt hard aan uitbreiding in Nederland. In Breda wordt eveneens gebouwd aan de bouw van een Kinepolis-bioscoop. Dit gebouw, met 10 zalen en 1.727 stoelen, zal in de zomer van 2016 geopend worden. Ook Dordrecht krijgt een Kinepolis-bioscoop, die vanaf febuari 2016 geopend is.

– Bouw megabioscoop Jaarbeursplein Utrecht gestart –

Advertisment ad adsense adlogger