Lezing tijdens Future Green City

Lezing over Leven op Daken

Wat wordt de toekomstige rol van dak en gevel?

Spreker Erik Steegman
Datum 26 november
Start 10.30 uur
Locatie Brabant Hallen in Den Bosch (Hoofdtheater)
Beurs Future Green City Vakevent 2015
Toegang Gratis

Tijdens de lezing op het Future Green City Vakevent 2015 wordt, met de thema’s groendaken, parkeerdaken, energiedaken, waterdaken en groengevels, aandacht geschonken aan de nieuwe rol voor de gevel en het dak.

Waterbuffering en -berging

Er worden onder meer voorbeelden van nieuwe technieken in het kader van begroeide daken met waterbuffering en -berging besproken, waarbij het overtollige regenwater wordt gereinigd. Deze installaties worden momenteel al gebruikt in hockeyvelden. Het water wordt hergebruikt in tuin, daktuin en het grijs watercircuit voor spoeling van toiletten. Nike Europe paste overigens eind jaren ’90 dit soort daken al toe op de Campus in Hilversum. Deze oplossingen kunnen nu echter veel sneller en gemakkelijker geïntegreerd worden met een koppeling naar het polderende groene dak.

Tendens

Bovendien zijn door de reinigingstechnieken deze toepassingen veel sneller rendabel te maken.
Ook de tendens voor de toepassing van Sedumdak naar Biodiversdak of intensief gebruiksdak wordt meegenomen, alsmede de risico’s van de opbouw en uitvoering van intensieve gebruiksdaken, waarbij Leven op Daken een grote rol speelt in de bepalingen en de controle van kwaliteit. Ook hier wordt tijdens de lezing aandacht aan geschonken.

Voor meer informatie vindt u hier diverse artikelen over het Leven op Daken -concept en hier over het Future Green City Vakevent 2015. Verdere informatie over Leven op Daken op de site.

Advertisment ad adsense adlogger