CAO timmerindustrie 2024 definitief ingegaan

CAO timmerindustrie 2024

Eerder berichtten we al over de onderhandelingen en de stemming rond de uitonderhandelde nieuwe CAO timmerindustrie 2024 (CAO timmer). Het principeakkoord werd goedgekeurd. Met terugwerkende kracht is de CAO per 1 maart 2024 ingegaan en loopt tot en met 28 februari 2025.

De gemaakte afspraken binnen de CAO timmerindustrie 2024 zien er als volgt uit:

– Lonen worden met 9,5 procent verhoogd in twee stappen. Per 1 maart 2024 met 6,5 procent verhoogd en per 1 oktober komt daar 3 procent bij.
– Vakantietoeslag wordt verhoogd van 8,25 naar 8,33 procent.
– De nu zeven standaard ATV-dagen worden zeven bovenwettelijke verlofdagen.
– Uitzendkrachten hebben na 1 jaar recht op een ‘vaster’ contract van minimaal 1 jaar.
– Reiskostenvergoedingen voor woon-werkverkeer gaat omhoog en de tabel voor deze vergoeding vervalt. De nieuwe afspraken zijn dat bij een afstand van 1 tot 5 kilometer de vergoeding 1,00 euro per dag is en bij 5 kilometer of meer 0,23 eurocent per kilometer enkele reis tot maximaal 30 kilometer.

Verder zijn er in de CAO timmerindustrie 2024 afspraken gemaakt over het tropenrooster. Ook over individuele werktijden en de mogelijkheden voor een vierdaagse werkweek. Daarnaast willen de werkgevers en vakbonden de zogenaamde Zwaarwerkregeling behouden. De werkgevers zullen VNO/NCW en de overheid van de noodzaak tot behoud van de Zwaarwerkregeling proberen te overtuigen.

Info

De gemaakte afspraken en verdere details omtrent de CAO timmerindustrie 2024 zijn in het principeakkoord (pdf) terug te lezen. De nieuwe loontabellen en dergelijke volgen nog.

De nieuwe CAO immerindustrie 2024 moet nog algemeen bindend verklaard worden door het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Dat is een wettelijke formaliteit.

Vraag bij twijfel rond jouw situatie de verdere details of bijzonderheden rond de CAO en gemaakte afspraken na bij je vakbond, branchevereniging of werkgeversorganisatie.

Bron: Vakbond FNV en brancheorganisatie NBvT.

De CAO voor de timmerindustrie 2024 is definitief. Zie ook:
Timmerindustrie krijgt 9,5 procent meer in nieuwe CAO.
Bouw en Infra CAO 2024 ingegaan.

Advertisment ad adsense adlogger