Femme Tech Bedrijven Awards 2015

Femme Tech Bedrijven Awards 2015

De genomineerde bedrijven voor de Femme Tech Bedrijven Awards 2015 zijn bekend. In totaal acht technische bedrijven die zich met succes inspannen om meer vrouwen te werven en te behouden, dingen mee naar een van de drie prijzen. De jury onder leiding van Annemarie Jorritsma maakt op 19 november tijdens de prijsuitreiking de winnaars bekend.

Goed doen

De Femme Tech Bedrijven Awards zijn een initiatief van TechniekTalent.nu. Ze worden dit jaar voor de vijfde keer uitgereikt. Doel van deze prijs is om bedrijven die het goed doen op het gebied van vrouwen en techniek in de schijnwerpers te zetten, en zo ook andere bedrijven te inspireren. “De Awards zijn in eerste instantie natuurlijk een prachtige beloning voor goed gedrag, aldus juryvoorzitter Annemarie Jorritsma. “Maar als genomineerde en winnaar laat je ook aan andere bedrijven zien dat het mogelijk en waardevol is om meer vrouwen voor de techniek te werven en te behouden.”

Drie kanshebbers bij middelgrote bedrijven

In de categorie ‘middelgrote bedrijven (50-250 medewerkers)’ zijn
Van Wijhe Verf BV,
Van Hoften Installatietechniek BV en
tbp electronics
de kanshebbers.

De jury zal naast de inventiviteit van bedrijven vooral beoordelen in hoeverre bedrijven bewust kiezen voor meer vrouwen en daar hun best voor doen. Juryvoorzitter Jorritsma: “Dat er vrouwen in dienst zijn en er aandacht is voor diversiteit mag geen toevalligheid zijn. De bedrijfsleiding moet er over hebben nagedacht en gerichte acties hebben ondernomen: heb je bij de selectie oog voor diversiteit? En stimuleer je dat vrouwen in je bedrijf doorstromen?”

De Femme Tech Bedrijven Awards worden uitgereikt tijdens het Femme Tech Award-diner. Dan komen 100 ondernemers en HR-professionals uit de techniek samen met sociale partners en stakeholders uit onderwijs en politiek bij elkaar om onder leiding van 10 toonaangevende tafelvoorzitters te bespreken wat nodig is om het aantal vrouwen in de techniek verder te vergroten.

Advertisment ad adsense adlogger