Geen nieuwbouw op locatie Tropicana

Geen nieuwbouw op locatie Tropicana

Beeld: Blue City 010

De gemeente Rotterdam wil op de plek van Tropicana geen nieuwbouw. Door milieu- en bouwregels is het te ingewikkeld om het pand te slopen en er daarna nieuwbouw neer te zetten. Dit zegt wethouder Schneider (LR) in een brief aan de curator en de raadscommissie, zo meldt Rijnmond.nl.

In verband met veiligheid moet nieuwbouw minimaal 25 meter van de kade worden gebouwd, vanwege het vervoer van gevaarlijke stoffen over de Maas. Daarnaast zijn er aanvullende strenge eisen omdat het een buitendijks gebied betreft. Nieuwbouw in het gebied mag ook niet hoger zijn dan 14 meter. Dit maakt nieuwbouw op de locatie van Tropicana onmogelijk.

Gegadigden

Het zwemparadijs staat al leeg sinds vastgoedmagnaat Roger Lips midden in de vastgoedcrisis failliet werd verklaard. De curator is momenteel in gesprek met verschillende partijen over de toekomst van het pand, dat middels een openbare veiling verkocht zal worden. Zo zijn er plannen voor een hotel, een woningbouwcomplex, een nieuw zwembad en voor een laboratorium voor duurzame innovatie, genaamd Blue City 010.

Blue City 010

In de laatste editie van B+U wordt uitgebreid ingegaan op de plannen van Blue City 010. Het initiatief wil het oorspronkelijke Tropicana niet slopen maar hergebruiken. Bedoeling is een bedrijfsverzamelpand te ontwikkelen waar reststromen op elkaar worden aangesloten en nieuwe business cases worden uitgerold, waarbij afval als productiemateriaal wordt gebruikt.

Curator

De openbare veiling van Tropicana staat gepland op 7 oktober, maar eerder gaf de curator te kennen waarschijnlijk voor die tijd al tot overeenstemming te komen met één van de betrokken partijen. Met het bericht van de gemeente in het achterhoofd lijken Blue City 010 en het initiatief voor een nieuw zwemparadijs de grootste kanshebbers.

Advertisment ad adsense adlogger