IJB Groep nam vernieuwde betoncentrale in gebruik

  • EIB3

De IJB Groep nam vernieuwde betoncentrale in gebruik op vrijdag 10 oktober 2014. Wethouder Hans Wijnants van Gemeente Noordoostpolder verrichtte de openingshandeling samen met de 90-jarige mevrouw Van der Kamp.

Met een druk op de knop zorgden zij ervoor dat de centrale in werking werd gesteld en plaatsten zij samen met de directie (John Engelsman en Jan Willem Blaauboer) hun handafdruk in een speciale betontegel van de eerste productierun.

Rijke historie

De vernieuwde betoncentrale is in gebruik genomen op de plek waar het 50 jaar geleden voor de IJB Groep, met het hoofdkantoor in Lemmer, allemaal begon. De eerste paal voor het begrip IJsselmeerbeton werd geslagen in 1948. Het IJsselmeer is dan nog maar pas de nieuwe naam voor een afgesloten Zuiderzee.
Aan de Emmeloordse Zuiderkade begint de familie Van der Kamp uit Zwolle een handel in zand en grind. Dankzij herrijzend Nederland en een ontluikende polder is de uitbouw van het bedrijf al spoedig een feit. In die jaren handelend onder de naam CZGIJ: de Centrale Zand en Grindhandel IJsselmeerpolders. In 1964 volgt de bouw van een betoncentrale aan de Emmeloordse Nijverheidsstraat.

Veelzijdig

De IJB Groep is de partner voor funderingsconstructies. Men is verantwoordelijke, en dus één aanspreekpunt voor het gehele traject van sonderen, adviseren, construeren, produceren tot en met realiseren. De veelzijdigheid van de IJB Groep omvat ook de fabricage van elke soort betonmortel. Met productielocaties in Lemmer en de vernieuwde betoncentrale in Emmeloord, kan elke volumevraag direct worden beantwoord.

Advertisment ad adsense adlogger