Bouw starterswoningen Utrecht begonnen

Bouw starterswoningen

Op 17 september 2014 is de bouw gestart van 257 starterswoningen langs het Merwedekanaal in Utrecht. Het officiële startsein voor de bouw werd gegeven door Paulus Jansen, wethouder Wonen, Vastgoed en Ruimtelijke Ontwikkeling van de gemeente Utrecht. In het project zijn 106 tweekamerwoningen ten behoeve van sociale verhuur aangekocht door Jebber.Jebber is gespecialiseerd in ontwikkeling, verhuur en beheer van woningen voor starters. Samenwerkingspartner Syntrus Achmea investeert in 97 driekamerwoningen voor vrije sector verhuur. Al deze huurwoningen zijn bestemd voor starters. De vraag naar starterswoningen is groot in Utrecht.

Bouw starterswoningen Utrecht

Jebber heeft een duidelijke ambitie. In 2018 willen zij 1.500 starterswoningen hebben gerealiseerd. Directeur van Jebber, Monique van Loon, gaf tijdens de startceremonie aan dat Jebber groeiende is bij starters. “Wij hebben nu 8 projecten, die in totaal iets meer dan 1.000 starterswoningen omvatten. Aan de andere kant hebben zich ook al ruim 3.000 woningzoekende starters bij Jebber ingeschreven en dat aantal stijgt dagelijks.” Jebber speelt in op een situatie die zich in verschillende grote steden voordoet waar (veel) studenten wonen. Oud-studenten willen in de stad blijven wonen waar ze hebben gestudeerd, maar voldoende starterswoningen zijn er niet. Op deze manier wil zij net afgestudeerden tegemoet komen en het mogelijk maken dat zij in de stad Utrecht kunnen blijven wonen.

Jebber & Syntrus Achmea Real Estate & Finance

Jebber BV is een initiatief van Stichting Studenten Huisvesting (SSH) en is ontstaan naar aanleiding van de grote vraag naar starterswoningen. Jebber is gespecialiseerd in ontwikkeling, verhuur en beheer van woningen voor starters, waarbij nadrukkelijk rekening wordt gehouden met hun wensen.

Syntrus Achmea RE&F is een in vastgoed en hypotheken gespecialiseerde vermogensbeheerder. Ze financieren, ontwikkelen en investeren in vastgoed met het oog op de beleggingsportefeuilles van Nederlandse pensioenfondsen en andere institutionele beleggers. Met een totale beleggingsportefeuille van meer dan €14 miljard is Syntrus Achmea een grote vastgoedinvesteerder in Nederland.

Samenwerkingsverband

Minister Blok heeft aangegeven het belangrijk te vinden dat er meer samenwerkingsverbanden moeten zijn bij het ontwikkelen van huurwoningen. Volgens Blok moeten corporaties zich in zo’n samenwerkingsverband concentreren op hun kerntaken, te weten het realiseren en beheren van sociale huurwoningen. De samenwerking tussen Jebber en Syntrus Achmea sluit hier op aan.

Advertisment ad adsense adlogger