Jongeren motiveren om energietechniek in te gaan

Jongeren motiveren om energietechniek in te gaan 1

De nieuwe campagne om jongeren te stimuleren voor een studierichting in de energietechniek te kiezen, een samenwerking van energiebedrijven, vakbonden en het O&O-fonds NWb, is gestart.

“Power up the planet! stimuleert jongeren om de energietechniek in te gaan”

Vervolg

De instroomcampagne Power up the planet! richt zich in eerste instantie op VMBO’ers die zich oriënteren op een vervolg MBO-opleiding. De netwerkbedrijven willen deze leerlingen en hun ouders laten zien hoe je met een baan in de energietechniek zelf een bijdrage kunt leveren aan een schonere wereld.

Handen ineen

Marinika Knoef, programmamanager, licht toe: “De netwerkbedrijven slaan hiermee hun handen ineen om nieuw technisch talent te vinden en ze te helpen om dit verder te ontplooien. Er wordt jammer genoeg nog steeds te weinig gekozen voor banen in de techniek. Daarom laten we diverse voorbeelden zien van banen die je als mbo’er in de energietechniek kunt vervullen.

We willen de jongeren laten zien dat zij een bijdrage kunnen leveren aan een schonere wereld door in de energie te werken en geven daarvan concrete voorbeelden die tot hun verbeelding spreken. Denk bijvoorbeeld aan een baan als monteur van elektrische scooters of auto’s, of als installateur van zonnepanelen.”

Lees verder onder de foto.
Jongeren motiveren om energietechniek in te gaan 2

Door heel het land

Mbo-opleidingen in de energietechniek zijn er door heel Nederland. Met de mbo-opleidingen Monteur Elektrotechniek, Monteur Gas, Warmte en Water alsmede de opleiding tot Monteur Laagspanningsdistributie of Middenspanningsdistributie kun je een baan in de energietechniek vinden.

Deze opleidingen zijn onder meer te volgen aan ROC Amsterdam, ROC A12, Rijn IJssel in de regio Arnhem, het Graafschap College, De Friese Poort, MBO Amersfoort en het Techniek College in Rotterdam. Alle opleidingen door heel Nederland zijn te vinden op de website.

Vakmensen nodig

Marinika Knoef: “De energietransitie zorgt ervoor dat alle netbeheerders genoeg te doen hebben de komende tijd. Om in de toekomst over voldoende vakbekwame medewerkers te beschikken, is het belangrijk dat jongeren nu kiezen voor een studie in de energietechniek!”

Samenwerking

Het initiatief is ontstaan uit een samenwerking van netwerkbedrijven Alliander, Enexis Groep, Stedin, Tennet, Juva, Cogas, Rendo, Volker Energy Solutions, Joulz en DNWG met de vakbonden FNV en CNV binnen het O&O fonds voor netwerkbedrijven.

Info

Op de website van Power up the planet! is nu al informatie te vinden over de mbo-opleidingen. In een later stadium zullen ook opleidingen op hbo- en wo-niveau toegevoegd worden.

Power up the planet! wordt aangedreven door het Opleidings- en Ontwikkelingsfonds voor netwerkbedrijven (O&O fonds NWb).

Advertisment ad adsense adlogger