CO2-uitstoot halveren door verantwoord beton

Halveren CO2-uitstoot door verantwoord beton

Geelen Beton heeft in opdracht van Dura Vermeer Bouw Hengelo een casco op basis van cementvervanger geproduceerd. Door gebruik te maken van verantwoorde grondstoffen wordt de CO2-uitstoot gereduceerd met circa zestig procent ten aanzien van traditioneel constructief beton.

Gebruikt beton is de basis voor nieuw beton

Het casco op basis van cementvervanger wordt toegepast bij 38 huurwoningen voor Ymere. Bernard Jonker, bedrijfsleider bij Dura Vermeer Bouw Hengelo: “Als ontwikkelende bouwer willen we graag het goede doen voor zowel onze eindgebruikers als voor het milieu. Dat klinkt afgezaagd, maar we moeten wel om de impact van onze activiteiten op de wereld te reduceren.”

Jonker: “Daarom passen we graag nieuwe innovatieve producten en concepten toe die minder milieu-impact hebben. De samenwerking hierin met Geelen Beton draagt daaraan bij.

Verantwoord gebruik

“Middels doorontwikkeling van ons productaanbod willen wij de verantwoordelijkheid nemen om onderdeel zijn van de oplossing voor een circulaire economie.” zegt Frank Wijnen, innovatie-manager bij Geelen Beton.

“In deze transitie zien wij twee duidelijke opgaven: het verantwoord gebruik van grondstoffen, middels levensduurverlenging van producten, demontabel bouwen, circulaire producten en de reductie van CO2-uitstoot.”

(Lees verder onder de foto.)

Verantwoordelijkheid nemen

De partners passen op verantwoorde wijze grondstoffen toe. Dit doen ze op productniveau middels demontabele knooppunten voor hergebruik en het terugwinnen van grondstoffen door deze terug te brengen in de cyclus.

Zo is grind goed vervangbaar voor granulaat en wordt voor CO2-reductie gezorgd door het gebruik van alternatieve grondstoffen. Gebruikt beton is hiermee de basis voor nieuw beton, met het uiteindelijke doel; een gesloten cyclus.

Lees ook: CO2-arm beton toegepast in Rosmolenwijk in Zaandam

CO2-uitstoot halveren door verantwoord beton. Door gebruik te maken van verantwoorde grondstoffen wordt de CO2-uitstoot gereduceerd met circa zestig procent ten aanzien van traditioneel constructief beton.

Advertisment ad adsense adlogger