KIVI Academic Society Award voor Maarten Steinbuch

KIVI Academic Society Award voor Maarten Steinbuch

Maarten Steinbuch krijgt de eerste Academic Society Award van het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI). De hoogleraar Systeem- en Regeltechniek wint deze nieuwe prijs onder meer vanwege de aansprekende wijze waarop hij de verbinding weet te leggen tussen wetenschap en maatschappij. De award wordt uitgereikt tijdens de Dag van de Ingenieur op 18 maart.

Prof. dr. ir. Maarten Steinbuch wordt onderscheiden vanwege zijn bijdrage in maatschappelijk belangrijke technologische ontwikkelingen, de verbinding die hij weet te leggen tussen zijn universitaire onderzoek en projecten binnen en buiten de universiteit en de laagdrempelige en aansprekende wijze waarop hij kinderen, studenten, het bedrijfsleven en anderen hierin weet mee te nemen, laat het KIVI weten. Steinbuch geeft regelmatig kindercolleges, is vaak op radio en TV, heeft 6.500 volgers op Twitter en heeft een veel gelezen blog.

Maatschappij en wetenschap

“Ik vind het ontzettend leuk dat ik deze prijs win, ik ben er trots op en ik vind het ook erg goed dat KIVI de prijs in het leven heeft geroepen”, zegt Steinbuch in reactie op de toekenning. “De relatie tussen ingenieurs, wetenschap en maatschappij moet de volle aandacht krijgen en dat gebeurt hiermee.”

TU/e

Aan de TU/e is Steinbuch is wetenschappelijk directeur van het High Tech Systems Center en hoofd van de groep Control Systems Technology binnen de faculteit Werktuigbouwkunde. Hij is initiator van de TU/e-opleidingen Automotive en lid van het landelijke Formule E-team, dat elektrisch rijden promoot.

Actief

Steinbuch is zeer actief in zijn werkveld. Zo was hij voorzitter van de Stichting Techniekpromotie en is hij medeoprichter van MI-Partners BV en Mechatronics Academy BV. Diverse keren ontving hij de ‘Best-Teacher’ award. Bovendien heeft zijn onderzoeksgroep recent voor de tweede maal de excellentie status verkregen van een internationale wetenschappelijke commissie.

Dag van de Ingenieur

Op 18 maart mag Steinbuch op de Universiteit Twente zijn award in ontvangst nemen, tijdens de Dag van de Ingenieur. Dan zijn ook prinses Beatrix en prinses Mabel aanwezig.

Advertisment ad adsense adlogger