Online platform religieus erfgoed

Online platform Religieus erfgoed

Een nieuw online platform voor religieus erfgoed is afgelopen weekend gelanceerd. Toekomstreligieuserfgoed.nl is een initiatief van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, RCE. De website zal uitgroeien tot een interactief platform waarop nieuws, opinie, kennis en discussie op het gebied van Nederlands religieus erfgoed samenkomen, zo meldt de RCE.

De website bevat een kennisbank voor kerkeigenaren, overheden, ontwikkelaars en andere geïnteresseerden. Een groeiend bestand van relevante literatuur, links en projecten wordt openbaar gedeeld. De site is onderverdeeld in diverse thema’s, als herbestemming, wet- en regelgeving en exploitatie en financiering.

Iedereen welkom

Binnen deze groepen wordt kennis en ervaring gedeeld. In eerste instantie gebeurt dit door de partners die deelnemen aan de Agenda Toekomst Religieus Erfgoed. Zij nodigen iedereen die geïnteresseerd is uit om bij te dragen aan de informatievoorziening en discussies. Iedereen die zich betrokken voelt, kan deel worden van de gemeenschap, door zich aan te melden via de website.

Over Agenda Toekomst Religieus Erfgoed

De RCE werkt al langere tijd samen met dertig kerkelijke en niet-kerkelijke partijen, om samen te zorgen voor een beter behoud van kerken en kloosters. Daarbij wordt gekeken naar het behoud van gebouwen in religieus gebruik, maar ook naar leegstaande gebouwen. Het onderzoek resulteerde in de gezamenlijke Agenda Toekomst Religieus Erfgoed.

Advertisment ad adsense adlogger